Norsk våpenproduksjon

Fra tid til annen dukker dette opp i media, og det er jammen bra. I dag er det Vårt Land som belyser saken. Det er viktig å belyse at «Norge som fredsnasjon» ikke er helt riktig. Juvente hadde også fokus på våpeneksport for en tid tilbak, og da skrev jeg artikkelen «Om norsk våpeneksport» som ligger på m24.no.

I artikkelen fremkommer det at 7000 personer jobber med våpenproduksjon i Norge. Antagelig at ikke dette de dårligste hodene vi kan fremby (selv om jeg stiller et lite spørsmål ved etisk ryggrad). Nå har det seg sånn at Norge jo skriker etter kvalifisert arbeidskraft når det gjelder fx utvikling av miljøvennlig teknologi. Nå kan en sikkert få en del av dette med spillover fra olje- og våpensektoren også, men hvorfor ikke forske mer direkte på dette??? Jeg ser jo også at det er mer penger i å produsere olje og skyte folk, men likevel? Synes tallene fra FIVHs «Økonomisk utsyn» når det gjelder eksport av miljøteknologi ikke var spesielt oppløftende:

20071206eksport.jpg

Selv korrigert for «pr. innbygger» kommer vi jo VELDIG dårlig ut her…

Hva med å sette 7000 friske hoder i arbeid med noe nyttig???

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.