Borgerlønn

I dag har Aftenposten et innlegg med tittelen: “Borgerlønn – nøkkelen til innovasjonssamfunnet?” som er skrevet av Rolf Lundheim ved NTNUI. Det er ikke så ofte dette med samfunnslønn/borgerlønn bringes på bane, men jeg tro det har noe for seg. Blant annet heter det i innlegget:

“… Mye av det vi i dag hegner om som arbeidsplasser; … ; burde snare omtales som “inntektsplasser, skriver Götz Werner. De fleste av oss kjenner trolig til mennesker som vet med seg selv at de ikke virker på sitt beste i en arbeidssituasjon, men som tviholder på en inntektsplass av hensyn til eget og sine nærmestes utkomme.
… Dette (borgerlønn) vil fremtvinge en hensiktsmessig strukturell endring i arbeidsmarkedet: Det vil bli attraktivt å ta lavt lønnet arbeid dersom dette oppleves som tilstrekkelig meningsfyllt og utviklende.”

Her kan du lese mer om borgerlønn i Wikipedia.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.