Statsbudsjettet

Så litt på Redaksjon 21 i går, og der skulle Stoltenberg si litt om Bali, klima og sånn. Det var snakk om å sette av flere milliarder – kanskje så mange som fire(!) – til å bevare regnskog. Dette høres jo mye ut, så hvor mye tjener vi egentlig på denne oljen (som jo forårsaker denne klimaendringen)? Jo, på Finansdepartementets nettsider står det:

Statens netto kontantstrøm fra petroleumsvirksomheten anslås til om lag 302 milliarder kroner.

Dette er altså budsjettet for 2008. I et slikt perspektiv utgjør altså 4 mrd hele 1,32%. Ikke er det så lett å si at penger brukt til å redde regnskog er inflasjonsdrivende heller… Det blir jammen spennende å se hvor mye Jens har i «lommeboka» når han holder sin tale på Bali. Vi er i høyeste grad en del av problemet – som verdens 3. største oljeeksportør. Dermed kunne vi kanskje brukt litt mer enn en drøy prosent på dette?

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

1 svar til Statsbudsjettet

  1. Lars sier:

    Aftenposten har en artikkel om dette i dag:
    http://www.aftenposten.no/klima/article2137435.ece
    Virker som om Jens er for seint ute når det gjelder denne saken…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.