Sitat: By/land

I artikkelen til Repp i “Veglederen” er det et sitat av Salzmann:

“Ere de store herrer da ikke ret nogle Narre, at de der anlægge store Stæder, og proppe Mennesker sammen, saa at de stedse ere hinanden i Vejen, og deres Børn ikke kan nyde den fridske Luft, ikke heller have nogen Plads til at tumle dem paa? Det er jo dog reent imod Naturen.”

Dette skrev han i 1796. I 2007 skjedde følgende: For første gang i historien bor nå mer enn halvparten av verdens befolkning i byer! I Norge bodde 80% på landet og 20% i by i 1900. I 2000 var det omvendt. Det er få som i dag vil si at det er “reent imod Naturen”. I det hele tatt er det vanskelig å forestille seg den veksten i befolkning som har vært siden Salzmann skrev dette i 1796.  Hvis vi summerer alle mennesker som har levd gjennom historien, så er faktisk halvparten av dem i live i dag! (Ø. Dahle)

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.