Om forskjellige hatter…

I dag kom jeg over en gruppe på Facebook som arbeider for at skjenketidene i Kristiansand ikke skal bli kortere. Denne er startet av en A.S. som har oppgitt e-postadressen sin hos If. Ser for meg at han kommer til å angre det etter den e-posten jeg nå har sendt til Ifs mediesenter:

20071115if.jpg

Jeg har vel ikke så stor forhåpning til Fvn.no i denne saken, men synes i alle fall at vedkommende burde få en smekk internt…

Oppdatering 16. nov: Nå viser det seg at det er blitt tatt ganske øyeblikkelig affære, og det er jo bra. Info-direktøren skrev en høflig orientering til meg i går, og takket for tipset. Synes nesten litt synd på  Smefjell, men nå ser jeg jo at han også er politiker for Høyre (det går ikke frem av gruppe-etableringen på FB). Dermed har han i alle fall godt av å lære litt om roller tidlig i livet… Det finnes jo godt med eksempler på folk som ikke har skjønt noenting før det har vært altfor sent…

Er også imponert over Fvn.no, som nå kjører denne saken på toppen av førstesiden på nettavisen. Så for meg at dette bare gikk rett i søpla, og det er jo heller ingen sak som fortjener stor oppmerksomhet:

20071116fvn.jpg

Her er en link til “Brukte jobbmail i alkoholkamp” hos Fvn.no.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

27 svar til Om forskjellige hatter…

 1. Lars sier:

  Litt googling på “a s” viser at:
  – Dette antagelig er lederen i Unge Høyre i byen
  – At han også driver oppsøkende salg på forumer i AmCar-miljøet
  – At han dealer i kontraktsposisjoner i eiendomsmarkedet

  Mulig at jeg er fordomsfull, men dette kan godt være samme person i mine øyne… 🙂

 2. Reidar sier:

  Gleder meg til å lese ev svar fra If…

 3. Lars sier:

  Har nå fått svar fra info.direktøren i If, og kontakt-adressen på denne gruppa er endret med øyeblikkelig virkning.

  Så sånn endte den saken – kjapt og presist! 🙂

 4. Harald V. sier:

  Utad er nok siste ord sagt, men neppe internt i IF. Smefjells muligheter for avansement i IF-systemet har neppe økt i løpet av dagen

 5. Atle sier:

  Brukte jobbmail i alkoholkamp
  Høyrepolitikeren AS brukte jobbmailen i kampanje for lengre skjenketider. Det likte ikke If.

  http://www.fvn.no/na24/article531326.ece

 6. Eivind M. sier:

  Haha, kjempebra, Lars! Det ble jo sak av dette, det er jo kjempebra 🙂

 7. AS sier:

  Heisann1
  Jeg må innrømme at jeg ikke syntest dette var spesielt morsomt.
  For meg føles det som et slag under beltestedet, og å bli “uthengt” i nettavisen pga en “slurvefeil” med registrering av personalia på facebook.

  Jeg er overrasket over at noen jeg ikke kjenner, kan gå ut slik om en annen person. Jeg forstår også via blogg at du har kristne livsverdier.
  Det er selvfølgelig at du har et annet synspunkt på denne saken enn jeg har, og med opprettelse av en slik gruppe på facebook ønsker jeg en debatt med synspunkter for og imot velkommen.
  Men å lage slike oppslag, og gå på meg som privatperson og ramme meg yrkesmessig er et slag godt under beltestedet. Jeg har alltid sett på kristne verdier som gode og varme verdier. Men at en villt fremmed person kan gjøre noe sånt som dette her, vitner om altfor mye fritid eller regelrett ondsinnethet.

  Det var naturligvis en stor feil av meg å legge ut den eposten på facebook, men det var en slurvefeil.

  En unnskyldning ville bli satt pris på, saken er lagt død for min del.
  92478426 er nummeret mitt.

  Vennlig Hilsen AS

 8. Eivind M. sier:

  Hmm, må innrømme at jeg ikke helt skjønner hva kristne verdier har med dette å gjøre.

  Å bruke jobbepost til private ting er det samme som å insinuere at jobben har noe med de private tingene å gjøre. Som hvis politifolk bruker @politiet.no-adresser for å få folk til å gjøre ting de ikke ellers ville gjort – det kan være en stor sak eller en liten sak, men det er en prinsipielt viktig grensegang det er viktig å verne om.

  Du snakker om å ha en debatt med synspunkter (og argumenter, antar jeg) for og imot – Vel, da synes jeg du bør gå foran med et godt eksempel og komme med noen, og ikke dure på med sidespor om kristne verdier og andre ting.

  Og om det er en så liten slurvefeil som du jo sier det er, håper jeg vonbråtheten går raskt over, og at du allikevel får en fin helg.

  Eviind
  🙂

 9. Lars sier:

  I min verden var denne saken avsluttet når adressen var fjernet fra gruppen, og jeg synes egentlig det er bra at du innser at dette var en “stor feil av meg”.
  Jeg har ikke noe i mot deg, men synes denne sammenblandingen av hatter ikke var bra. Det er nå rettet på, og da er jeg fornøyd.
  At jeg har rammet deg som person og yrkesmessig har jeg derimot ikke så stor forståelse for. Du skriver jo selv at du har begått en feil…
  Og med det må vi gjerne legge tråden død for min del.
  Vennlig hilsen Lars Verket.

 10. Tilbaketråkk: homo ludens » Blog Archive » Maling og padling

 11. Pål sier:

  Må vel si at denne saken virker merkverdig. Lars Verket virker tydeligvis skadefro, og ønsket om å “henge” ut en person her har vært eneste målsetting for vedkommende.

  Nå kjenner jeg verken S eller Verket, men må vel innrømme at begge har opptrådt som med lite verdighet i denne sammenhengen.

  At Lars skriver, at saken i hans verden var avsluttet når adressen var fjernet, synes jeg er merkverdig. Hvorfor kunne ikke Lars Verket tatt kontakt med Smefjell på Facebook og bedt han fjerne adressen der i første omgang?

  Istedenfor tar han en merkelig omvei om media. Saken hadde ingen nyhetsverdi spør du meg, og kun ett brennende sterkt ønske om bidra litt til egen oppmerksomhet. Det ser vi jo tydelig på måten du presenterer denne saken på denne bloggen med stolthet..

 12. Lars sier:

  Hei Pål!
  Det er mitt ønske i bloggen å se “med et undrende skråblikk” på samfunnet. Dermed dette med homoludens. Jeg tar til etteretning at du synes jeg virker skadefro og stolt i denne saken, det har ikke vært min intensjon.

 13. Terje S. Skjerdal sier:

  Synest på ingen måte dette er eit slag under beltestaden, men grei folkeopplysning. Som politisk aktiv lyt AS forventa at han blir sett etter i korta på ting som han driv med på jobben/på fritida.

  Det pikante her er sjølvsagt at det kunne verka som If forsikring vil ha liberale skjenkjevilkår i Kristiansand. Alkoholrelaterte skader kostar forsikringsselskapa mangfoldige millionar kroner kvart år, kanskje milliardar.

 14. Terje S. Skjerdal sier:

  I sakas anledning:

  Er det ein samanheng mellom kommunal alkoholpolitikk og vald? Ja, derom er det ingen tvil, ifølgje dei som har forska på det. Les denne rapporten av Leif Petter Olaussen, førsteamanuensis ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi ved Universitetet i Oslo:

  http://www1.sv.no/oslo/alko/alkovold.htm

 15. Lars sier:

  Takker for både støtte og saksopplysninger!

 16. John sier:

  AS jobber ikke en gang i IF. Han jobber for en selskap som driver med telefonsalg og er leid inn av IF for å selge forsikringer. Taper

 17. AS sier:

  taper?
  Jøss, det var da ikke måte på lavmål.
  Jeg tror ikke ordet telefonsalg stod i den artikkelen.
  Jeg er kjempefornøyd med jobben, har vel fått drømmejobben der jeg kan kombinere tall og kommunikasjon.

  Apropos taper. Vesentlig å diskutere stillingen til en person du aldri har møtt? Personlig oppfatter jeg det som nokså sært.

 18. Eivind M. sier:

  Har man ikke noe bedre argument eller mer vettugt innspill enn å kalle folk taper, kan man vel kanskje like gjerne la være.. 🙂

 19. AS sier:

  Hei!

  Du må endre emailadressen min. Jeg har sluttet i jobben min i if ( kanskje til din store begeistring). Men ingen grunn til å dra fram “partyhatten” og marsipankaken. Jeg fikk ikke sparken. Jeg fikk faktisk en forfremmelse til Partner skulle fungere som teamleder.
  Desverre fikk jeg da ikke prøvd dette, men tenkte at det uansett ville vært av “allmenn interesse”, der jeg forstår det slik at du har ganske liberale og vide begreper.

  Så nå tar jeg fatt på nye spennende utfordringer.
  Emailen AS@if.no vil for framtiden ikke være like spennende, men heldigvis bevart for historiebøkene med denne fantastiske bloggen med dyktige debattanter.

  Forstår det forresten slik at du er et friluftsmenneske og student? Eller noe slikt som det ihvertfall.
  Jeg har bikkje, du kan jo lufte den og få en slump penger til å spe på stipendet. Det er en Mops, og ikke akkurat den typen hunder som trenger mest mosjon. Men jeg kan jo for eksempel spytte i en hundrings per tur?
  OM du er interessert er det fra Medio- August / September og videre utover. Hundeluft på regnværsdager tas imot med stor takknemlighet.

  Send meg en mail på den “nye” mailen min. Så holder vi kontakten Lars!

 20. Lars sier:

  Gratulerer med ny jobb Audun!
  Når det gjelder den gamle e-postadressen din har jeg jo aldri brukt den, og i etterpåklokskapens lys burde vel heller ikke du ha gjort det.
  Takker også for tilbud om jobb, og det hadde kanskje vært spennnende å satt opp “Hundelufter hos AS” blant referansene mine på http://www.digitial-info.no. Pr.d.d. har jeg nok en del mer interessante oppdrag, men skal ha det i bakhodet.

 21. neiognei sier:

  Snakk om å synke lavt Lars.

 22. Lars sier:

  I min verden er det slik at påstander av denne art trenger:
  – at man står frem med fullt navn.
  – at påstanden begrunnes.

 23. Eivind M. sier:

  Hehe, tenkte å legge inn svar til neiognei jeg og, men du kom meg visst i forkjøpet.

  Regner med du mister nattesøvnen nå, Lars, eller hva….? 😉

 24. Snau-dun Småskjell sier:

  Hei lars. Lurte på om du kunne flikket litt på diverse artikler her slik at ikke navnet mitt fremkommer så ofte, evt slettet tråden? Tror ikke mange leser denne enda, men søker man på “as” på google er det denne artikkelen som kommer opp først. Potensielt til ulempe for meg, men ikke til fordel for mange andre om den blir stående. (Evt at du endrer navnet mitt bittelitt i artiklene)

 25. Lars sier:

  Hei Audun!
  Har forståelse for dette. Har gått igjennom hele saken nå, og fjernet alle navnene bortsett fra en gang. Regner med at daken da raser nedover på Google-rankingen. La det gå noen dager, og ta evt. kontakt igjen.
  God sommer!

 26. AS sier:

  Det er jeg helt sikker på Lars. Tusen takk.
  Jeg har også noen blogger/nettsider som er jobbrelaterte og der jeg lager artikler. Om jeg inkluderer navnet mitt vil det komme me stoff foran 🙂

 27. Lars sier:

  Etter å ha blitt kontaktet av AS i priv.mld på FB er nå bare initialer brukt i all tekst (også i hans kommentarer som i utg.pkt var signert med fullt navn fra ham. Bildene i artikkelen har fremdeles fullt navn (men blir neppe indeksert av fx Google).

  Opprinnelig ønske var å fjerne blogg-innlegget helt. Det ønsket kan jeg dessverre ikke etterkomme. Like lite som Fædrelandsvennen heller ikke sletter sine artikler i etterkant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.