Om GODHET

Har akkurat lest ferdig Per Arne Dahl sin siste bok: “Velsignet være de enkle ting“. På s. 41 siterer han fra Garbriel Scott sin bok “Ferjemannen“, og bruker dette til å vise hans inspirasjon fra Spinoza:

“Vær god – sa det fra kilden. Godhet er livets inderste behov som alt levende stunder mot. Sukket i skapningen er sukket etter godhet. Det gode er som sevje i sinnet og får det til å utfolde sig. Uten godhet skrumper det sammen og tørrer inn og blir hårdt og stivt. Godhet bryter aldri ned, godhet byggger bare opp. Godhet fører aldri tilbake, godhet fører fremad og opad, alltid videre, alltid høiere. Det spirer og gror i godhetens far, for godhetens far er Guds fotspor og fører omsider til Gud selv. Godhet nærer. Godhet er varme – godhet er glede. Godhet er regnbuen over livet, porten til frihet, inngangen til riket, det evige oppkomme i sinnet.”

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Religion, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Om GODHET

  1. Lars sier:

    Denne teksten (siste del) fant jeg også igjen i KLAR magasin nr 7 2009.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.