Klimasitater

Framtiden i våre hender har gitt ut et bilag om klima, og her er det en del sitater jeg gjerne vil ta vare på.

“Vår ufattelige nasjonalformue har skapt en samfunnsstemning der de stigende forventningers misnøye er tidens mest spilte melodi. Det er den landets politiske elite danser etter. De fleste av dem mer av tvang enn av lyst. Slikt blir det sjelden imponerende lederskap av.”

Politisk redaktør Harald Stanghelle, Aftenposten.

 “Det kan synes uklart om norske politikere har tatt seg bryet med å lese vårens rapporter fra FNs klimapanel. Kort fortalt: Verden står foran store, irreversible klimaendringer… Klimatrusselen er ikke et miljøproblem, den er en eksistensiell trussel.”

Miljøjournalist i Aftenposten, Ole Mathismoen.

“Sammenlikner vi med narkotikaproblemet, er deet som om vi skulle produsere store deler av verdens dop, men likevel ha god samvittighet fordi vi selv ikke bruker mest.”

Bjørn Vassnes, vitenskapsjournalist.

“Norge havner nesten på bunnen i Europa når det gjelder klimakutt. Norge øker sine utslipp, mens både Sverige og Danmark reduserer sine, viser en ny rapport fra EU.”

NRK 05.09.2007

“Planetens framtid står på spill. Hvis vi ikke foretar drastiske endringer innen ti år, vil det få store og langvarige konsekvenser.”

James Hansen, sjef for NASAs klimaforskning.

“Ved en oppvarming på to eller tre grader forventer jeg at isen i Vest-Antarktis og deler av Grønland vil ende i havet. Det er en virkelig katastrofe, og det er det vi er nødt til å unngå.”

James Hansen, sjef for NASAs klimaforskning.

“Vi oppfører oss som klodens brårikeste parvenyer, og utviser gjennom vår banarepublikanske kvotehandel en hensynsløshet som er egnet til lite annet enn å fremkalle vemmelse. … I virkeligheten er det etter 35 år med eget Miljøverndepartement billigere å fly til London enn å ta tog fra Tønsberg til Oslo. … Ingen av erfaringene i mitt voksenliv har vært mer nedslående enn å oppdage folks avsky for sannheten og det ubehag som sannheten ofte fører med seg. … Et gammelt munnhell vil ha det til at det er av barn og fulle folk man skal høre sannheten. I voksen alder har jeg ofte spekulert på om det er her man finner forklaringen på at nettopp disse to gruppene nektes å avgi stemme når det holdes politiske valg her i landet.”

Niels Chr. Geelmuyden, forfatter og journalist. Hele artikkelen står i bilaget!

“Klimaendringene de siste årene har vært alarmerende. Det har sendt sjokkbølger gjennom hele forskningsmiljøet.”

Ruth Curry, Woods Hole Oceanographic Institution, USA.

“Flybensin er uforholdsmessig billig. Det er uhørt at vi kan reise hvor som helst for 400 kroner. Miljømessig er det kriminelt.”

Helge Drange, Bjerknes senter for klimaforskning.

“En ny analyse viser at de globale utslippene av CO2 øker raskere enn FN’s klimapanel har antatt i sine mest pessimistiske utslippsscenarier.”

Professor Hans Martin Seip, Senter for klimaforskning.

“Global oppvarming kan føre til at Golfstrømmen bryter sammen. Det vil påvirke klimaet i hele Vest-Europa. Slike hendelser kan skje over kort tid, og de kan ha overveldende effekt.”

Dr. Rajendra K. Pachauri, leder for FNs klimapanel.

“Klimasystemet har terskler. Den globale oppvarmingen er som å sette en kasserolle med snø på en varm kokeplate. Mens snøen smelter er vanntemperaturen jevnt varm. Når snøen er smeltet, vil oppvarmingen skyte fart.”

Hele bilaget kan lastes ned fra FIVHs nettsider.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.