Pilegrimsliv

Leser for tiden bl.a. «Pilegrimsliv» av Hans-Erik Lindström som nettopp har kommet på Verbum. Her er det mye fint! Et eksempel:

«Summen er større enn delene. Akkurat som maleriet av Mona Lisa er noe mer enn fargene, bilderammen og motivet, er livet noe mer enn dets biologi, fysikk og psykologi. Et sekularisert verdensbilde, styrt av gitte, naturvitenskapelige lover, har frattatt mennesket en del av dets verdi. Av Kopernikus får vi høre at mennesket ikke er noe mer enn et støvkorn, av Darwin at det ikke er noe mer enn et dyr, av Marx at det ikke er noe mer enn materie, av Freud at det ikke er noe mer enn sin kjønnslyst og av kapitalismen at det ikke er noe mer enn en forbruker og produsent. Men mennesket er noe mer. Det er også et åndelig vesen.
(Fritt etter Martin Lönnebo.)»

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Religion. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.