Leserinnlegg til Fædrelandsvennen

I forrige uke var det nok en gang skriving om trafikksituasjonen i Kristiansand. Derfor har jeg begåt et leserinnlegg i sakens anledning:

Fra kaos til løsning

I forrige uke skrev Fædrelandsvennen om trafikken i Kristiansand som sprenger veinettet. Statens Vegvesen har ikke så mye oppmuntrende å komme med, og løsningen er ganske enkel: Trafikken må reduseres!
Vi har en evig tro på at man kan bygge seg ut av alle problemer, men her er det enkleste det beste. Dessuten kan tiltak verksettes umiddelbart, og effektene ses med en gang.
Her er fire forslag som ville ordnet opp ganske så momentant:

 1. Bomavigften økes til 50 kroner mellom 7-9 og 15-17. Abonnent og klippekort gjelder ikke.
 2. Parkeringsavgiftene i sentrum dobles.
 3. Kollektivtrafikken blir gratis.
 4. Syklende på vei inn til byen mellom 7-9 får gratis matpakke eller ”bong” på lunsj.

Voila – så var det hele løst! Antagelig blir det litt som med røykeloven – mye skrik og lite ull. Etter en stund vil folk være svært fornøyd med mindre trafikk, bedre form og sosiale lunsjer.

Kristiansand 9. september 2007
Lars Verket
grønske.org

(Dette leserinnlegget er sendt Fædrelandsvennens papiravis.)

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

3 svar til Leserinnlegg til Fædrelandsvennen

 1. Eivind sier:

  Bra innlegg, Lars! Jeg savner litt den innfallsvinkelen på disse spørsmålene over hele landet, igrunn. Utgangspunktet er alltid at man må lage plass til bilen på veien, og ikke at bilen ER i veien.. 🙂 Vi får se hvordan det går i valget på mandag, og om noen nye koster kan ordne opp. Det må vel være lov å håpe.. 🙂

 2. Lars sier:

  Takker! Ja, dette er jo helt elementære økonomiske virkemidler. En VET at de fungerer, men så blir det som regel litt mye “føzz” akkurat i begynnelsen. Men, så tar det ikke lang tid før det legger seg, og folk ser at det virker…
  Hvis vi ikke kan bygge oss ut av ting, finne opp ny teknologi eller ta en medisin – så virker det noen ganger som det kan være det samme….
  Fysisk aktivitet i en halv time hver dag er fx det mest effektive en kan gjøre med helsen sin. Men, folk skal betale for helsestudio de ikke bruker, gå på diverse dietter osv osv. REMA har en kjempeslogan!

 3. Lars sier:

  Innlegget sto på trykk i denne uken, og jeg har fått to tilbakemeldinger (begge positive). Men, det skjer vel antagelig ikke noe i den retningen. Løsningen er rett og slett for billig og enkel… 🙁

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.