Fellesskap og valgfrihet

Da jeg gjorde noen ærend i byen, så jeg noen FrPere med disse to ordene som fokus før valget. Det er to veldig positive ord, men som må presiseres for å få innhold. Akkurat som Frihet – som jeg har skrevet om annetsteds før. La oss se litt nærmere på dette.

20070817frp.jpg

Fellesskap er jo et gammelt Arbeiderparti-slagord, og FrP er jo “det nye” Arbeiderpartiet (for folk flest). Hva om vi putter på “med hvem”. Altså hvem skal man ha fellsskap med? Folk flest? Alle? De som trenger det mest?

Kanskje er det nettopp her valgfriheten kommer inn. At man skal kunne velge sine fellesskaper? Egentlig er det vel sånn at fellesskap står serkere når man er mange, og dess flere valg man har – jo færre blir man. Dessuten har mange valg også den ulempen at det til slutt blir umulig å ta noen av dem? Douglas Coupland beskriver dette som “option paralyzis”, og Sunniva Gylver skriver: “Er det viktigere å ha uendelig mange valg, enn å ta noen av dem?”

Hvilke valg er det du mangler i din hverdag i dag? Det slår meg stadig at livet mitt ikke blir merkbart bedre av å kunne velge mellom tre forskjellige diametre på hageslangen. Snarere tvert i mot… Hva er det som er viktig?

Jeg har sjelden vært mer i villrede foran et valg enn jeg er i år – likevel er det nå helt sikkert at jeg skal klare å skjære unna FrP. Men, det er jo fremdeles en del partier igjen…. Dog ikke flere enn at jeg skal klare å avgi min stemme – gjøre min borgerplikt!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.