Med Bjørne til Langesund

Bjørne hadde varslet sin ankomst litt over 12, men litt over 10 svingte han elegant inn på brygga! Han tok maten her, og så ble jeg med han østover. Her er han i Strømsundet:

20070807bjorne.jpg

Vi padlet mot den beryktede Rognsfjorden, men var først innom en del severdige steder. Da vi kom frem til Rognsfjorden, så lå den der speilblank og fin. Dermed gikk vi bare rett over, og det så ut som tankerne bare hang i løse luften.

Overskriften lyver litt, fordi jeg ble ikke med Bjørne helt inn til sentrum av Langesund. Jeg vendte nesa hjemover da jeg kom på høyde med fyret. Var ikke i land, men kan i alle fall bidra med et helt nytt fyrbilde. Skal finne litt info, og komplettere samlingen på adrenaline.no. Her er det i alle fall:

20070807langesundfyr.jpg

Vel over Rognsfjorden igjen tok jeg en god pause på Såstein. Litt knekkebrød, chips og vann sto på menyen. Så padlet jeg videre rett på østre Rauen, og så videre til Flesa. Da var det blitt helt speilblankt hav, og her er to stemningsbilder:

20070807flesa.jpg

20070807stille.jpg

På Flesa fikk jeg meg et bad, og ENDELIG kunne jeg soltørke på varme svaberg. Det er første gangen i år. Vi var jo der en liten tur på lørdag også, men da fristet det ikke med et bad. Så har jeg i alle fall fått prøvd dette EN gang i år. Satser på ny mulighet i morgen.

Pausen på Flesa ble ganske lang, og jeg tror kanskje jeg duppet litt. Dermed rakk jeg jo ikke butikken på Hafsund, men den har begynt å stenge 17 allerede… Ikke hadde de brød heller… Jeg spiste en kylling på restauranten, og tok meg en is. Første gang jeg kjører et sånt opplegg i sommer…

Ved kai lå det en skjærgårdsjeep med rattkonsollen full av ølbokser. Dette motivet har jeg lett etter en stund, og nå har jeg altså fanget det. Det er dessverre ikke altofr sjelden jeg ser slike tilstander ombord i denne båttypen:

20070807alkohol.jpg

De som eide båten hadde knertet en 8-10 halvlitere på restauranten også. Heldigvis(!) kjørte de hjem i 2-3 knop, men uansett er dette miserabel sjømannskap! Jeg skal prøve å få skrevet litt mer til dette bildet, men det frister ikke akkurat på en så flott kveld som denne. Dessuten regner jeg med at Ingunn dukker opp hvert øyeblikk. Hun har hatt et par dager på jobb. Jeg har satt en deig med kanel i svingen, så her blir det fest!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.