Merkelig sommer

Under frokosten i dag var vi enige om at dette har vært en merkelig sommer. Godværet har nesten hele tiden vært en dag forut i tid, og når vi kom dit – var statusen den samme: en dag til… I dag er det en gfrisk bris og overskyet, mens værmeldingen sier laber bris og sol… Neste uke virker også usikker, akkurat som det har vært i hele sommer.

Nå blir jeg alene på hytta et par dager, mens Ingunn tar en liten oppcatching på jobb. Jeg skal også så smått begynne å akklimatisere meg for jobb igjen. Skal prøve å legge en liten slagplan for de områdene jeg har igjen av padleguiden, slik at jeg kan rekke over det på en så effektiv måte som mulig. Har fått gode beta på alle områdene, så jeg er heldig sånn sett. Men, en del av områdene krever at det er sånn nogenlunde vindstille.

Fikk nettopp SMS fra min venn Bjørne. Han padler fra Kristiansand til Oslo, og hadde hatt litt å stri med forbi Sildodden i går… Det skjønner jeg godt. Var på utsiden av Bjørnøya i går, og det var skikkelig ruskete. Der er det veldig retursjø på SV vind, og svært gode pedagogiske forhold…

Steder som Sildodden er det en del av på strekket fra Lindesnes til Flekkefjord. De mest kjente er vel Lindesnes og Lista-landet, men også området vest for Hille og rundt Hidra kan visstnok by på utfordringer. Strekket fra fjordet inn til Åna-Sira til Hidra er også åpent.

Dessuten begynner jeg nå å skrive ut Mandal. Der er jeg stort sett ferdig med feltarbeidet. Regner med at jeg kan ta dette under noen regnværsdager i uken som kommer.

På lesefronten har det ikke skjedd allverdens i sommer, det har vært mest sosialt. Men, jeg har lest ferdig den siste boken til Magnus Malm. Nå driver jeg med en krim som heter «Parfymen».  Har fått tak i litt litteratur om økologi/kristendom og dypøkologi. Skal se litt på dette i uken som kommer også.

Å forfølge «den religiøse dimensjonen ved naturmøtet» ligger langt der bak i hodet et sted. Vet ikke helt hvordan jeg kunne forfulgt dette rent faglig, men det kan jo dukke opp noe. Lånekassa har jeg jo brukt opp min kvote hos… Jeg er i alle fall helt sikker på at jeg vil ta det som en master i friluftsliv, det føles mest riktig.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.