Thor Heyerdahl

Ragnar Kvam jr. har skrevet en biografi om Thor Heyerdahl, og nå er jeg ferdig med første bind…

20070625thor.jpgRagnar Kvam skriver svært levende, og jeg husker med glede tilbake på seilbøkene hans. Han brøt opp fra livet som journalist, og seilte rundt i mange år. De siste årene har han gikk ut flere og flere bøker. I mine øyne kan han gjerne fortsette med det!

Boka er svært rik på detaljer, og jeg synes Thor Heyerdahl blir svært godt beskrevet. Han sammenlignes også med Amundsen og Nansen (som Kvam også har god kjennskap til).

Det er virkelig fascinerende å se hvordan tanken om at Polynesia er befolket av indianere fra Sør-Amerika blir plantet i Heyerdahl, og hvor målrettet han forfølger denne hypotesen. År etter år. Første bind ender med Kon-Tiki sin ferd over Stillehavet, og dermed har han bevist at det var mulig for indianere å gjøre det på denne måten. Jeg gleder meg allerede til bind II (det kom i fjor høst, så jeg skal se om jeg kan finne det nå til sommerferien). Thor Heyerdahl er virkelig en imponerende mann!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.