Om nåden

På mandag svarte studentprest Nils Jøran Riedl på et leserinnlegg i VL, og avslutter på denne måten:

… Jeg baserer min teologi om den dobbelte utgang på utsagn fra Paulus i Romerbrevet 3: “Det finnes ikke én som forstår, ikke én som søker Gud. Alle er kommet på avveier, alle er fordervet, det finnes ikke én som gjør det gode, ikke en eneste.

Samtidig tror jeg det er mulig å forstå noe, jeg tror det er mulig å søke slik at en ikke kommer på avveie, og jeg tror det finnes gode handlinger. Dette ser vi i det gode mennesker gjør mot hverandre. Senere i kapittel 3 skriver Paulus: “Ufortjent og av hans nåde blir de erklært rettferdige, frikjøpt av Jesus Kristus.” Hva som skjer, er i Guds hender, og jeg har ingen rett til å frata noen troen på at nåden også gjelder dem.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Religion. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.