Om å bli dummere

Det store på nettet er selvsagt antall klikk, og dette gir seg utslag i at sakene skrive for debatt. Flere av nettavisene preges mer og mer av dette. Om vi som lesere lærer noe av det saken handler om er totalt underordnet – uderholdningen ruler! Her er et eksempel fra et debattinnlegg på forumet til Dagbladet etter en sak om at folk synes det er ok med 18kr literen for bensin:

Jeg er ikke interessert i å betale 18 kroner. 6-7 kroner er passe.

Sosialister og andre kjerringer må gjerne ta beina fatt, men jeg akter å kjøre bil.

Innsenderen av innlegget er selvsagt anonym, og jeg tror faktisk vi blir dummere av å bli utsatt for dette gang på gang… Kanskje PFU skulle prøve en fremskrivning av dagens utviklingstrender? Hvordan vil journalistikken se ut om 50 år? Tror neppe løsningen er at “folket” skal skrive majoriteten av stoffet… Pressens samfunnsoppgave forvitrer jevnt og trutt spør du meg…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.