Det ene & De andre

“Du har vel uka full du også, nok å gjøre og alltid noe som ikke ble gjort, eller noe du skulle gjort bedre, brukt mer tid på, stansa opp og sett deg rundt, hvor er du egentlig på vei, hva er det som haster slik, og hvem bestemmer skjemaet, kanskje det er lovlig å ligge en stund på ryggen og bare lure litt, småtenke i sakte bevegelser over hverdagen og helligdagen og de andre navnene vi setter på livet rundt oss, men det er alltid det ene og veldig ofte det andre som skal gjøres, og når vi gjør det ene, er det vanskelig å konsentrere seg, for det andre bryter inn hele tida, og ingen har noen gang helt fri, men jeg vet om et stille sted hvor jeg kan være alene, men hver gang jeg prøver å sette meg ned er det alltid noe jeg kommer på, og når jeg kommer på noe, får jeg ikke fred før jeg har forsøkt å gjøre noe med det, det er akkurat som om jeg biter meg selv i halen hele tiden, problemet er at jeg ikke har særlig mye igjen verken av halen eller munnen etter all denne bitingen, snart er det bare øynene og ørene igjen, og kanskje jeg begynner å befinne meg i lytteposisjon, hvilket jeg kanskje har direkte godt av, og det man ikke vet, har man ikke vondt av, men livet er ikke først og fremst å ikke ha det vondt, jeg har hørt at det også går an å ha det godt, og jeg lurer på om det er det jeg skal tenke på nå, eller om det er noe annet jeg heller burde tenke på, eller noe jeg ikke har gjort, men du har vel uka full du også, og her burde jeg satt punktum, men tar det noen gang slutt?”

Teksten er skrevet av Tore Thomassen.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Det ene & De andre

  1. marina sier:

    ja.. det er vel sånn.. jeg avbryter meg selv i alt.. foreksempel nå, skulle ha sittet med skole arbeid, er siste innspurt mot eksamen, men i stede sitter jeg og leser fra din blogg.. noe som faktisk er det mest meningsfulle jeg har gjort på ei stund.. blir litt blind av all lesinga på “pensum”, selv om jeg tar et studie uten direkte pensum.. så blir en desto mer blind.
    men skrev i dagboka mi i går at nå har jeg vertfall bestemt meg, nå skal jeg ta fokuset bort fra å ikke ha det vondt, til ja, faktisk ha det godt.. så har noen sagt det før.. hehe.. 🙂
    Ja, ville bare si, veldig fin blogg:)
    takk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.