Dårlig start

Har en sak gående med Statens Lånekasse, og de er utrolig slitsomme å forholde seg til. Etter 25 minutter i telefonen fikk jeg endelig svar, og nå vet jeg hva de mangler. De må ha et papir på at jeg er registrert i Enhetsregisteret.

Der har vi Norge.no. Alt er blitt elektronisk, men kan Lånekassa få de 9 sifrene og slå opp min oppføring. Nei, de må ha det i brevs form. Det er så toskete at det er helt utrolig. Hun jeg snakket med ville overhodet ikke ha tallene (navnet på firmaet har jeg allerede oppgitt) slik at saken kunne komme ut av verden. Nå gjelder dette en sak fra 2005, og de har 3 mnd behandlingstid mellom hver gang det skjer noe. Dette betyr jo mye frustrasjon for kundene – men det har jo aldri vært Lånekassa sin sterke side…

Husker tilbake til da jeg var ferdig med hovedfag og skulle ha turbostipend. Da hadde jeg med en hel perm med dokumentasjon på at jeg var berettiget dette. Så møtte jeg opp personlig på Økern. Jeg gikk der igjennom hvert eneste semester med kundebehandler, og påpekte at de hadde innrømt feil ved en tildeling osv. Til slutt sier kundebehandler: “Du har ikke mye tiltro til oss?” “Nei, har jeg noen grunn til det?” Da ble det stille.

En del offentlige kontorer virker det som får ut ekstra penger i lønn til ansatte hvis de klarer å lage hverdagen for brukene mest mulig problematisk. I sin ytterste konsekvens fører ikke det akkurat til at Norges største bedrift (våre uføre i arbeidsfør alder) blir færre. Snarere tvert imot…

Rett før lunsj: Var skikkelig skjelven etter den starten på dagen. Men, etter litt avis fikk jeg fokus, og gikk løs på turartikkelen fra forrige uke. Den ligger nå på adrenaline.no under tittelen “48 timer på tur i Mandal”. Nå skal jeg ha litt lunsj, og så skal jeg prøve å få ferdig de gjenværende øyene i Søgne, og begynne så smått med å finne frem bilder til foredraget. Har fått en del gode innspill til dette på NPF sitt forum.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.