Økonomisk vs. etisk

I helgen vedtok Ap sitt landsmøte å være et miljøparti som tar drivhuseffekten på alvor, og har gått inn for vesentlige kutt i prosenter. Detaljene har vi ikke sett enda, men antagelig skal store deler av kuttene foregå ved å kjøpe kvoter utenlands.

Ut fra økonomisk teori er jo dette mest effektfullt. I forhold til miljøet er det også viktig å sette inn tiltakene der de koster minst å gjennomføre. Drivhuseffekten er et globalt problem, og utslippene reduseres i Norge eller Kina ser atmosvfæren ingen forskjell på.

Men, handler dette bare om dette? Jeg tror det også er en etisk side ved dette. Vi må gjøre noe også i Norge, selv om det er dyrere å redusere utslippene her. Vi har et etisk ansvar overfor verdenssamfunnet – der vi viser vilje også utenom å ha en tykk nasjonal lommebok. Dette handler om hvordan vi lever livene våre, og om hvordan vi kan starte å sette fokus på livskvalitet…

Det blir spennende å se detaljene i opplegget som da snart kan ventes fra regjeringen….

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.