Harkmarkfjorden

I dag har jeg padlet Harkmarkfjorden sammen med Øivinn. Det var veldig koselig, og vi hadde et stort utvalg av vær. Her har vi akkurat markert en leirplass helt i syd:

20070409oivinn.jpg

Øivinn hadde med lammestek til middag, og denne ble fortært i Jervenduken. Det var utrolig digg! Til sammen ble det 5 overnattingsplasser og en parkering til padleguiden. Synes det er et godt utbytte på en dag, og en god start på Mandal! Skal bruke denne uka til å skrive ut Søgne, og kanskje ta en tur på torsdag.

Men, nå er det Presteheia og boller. Nils Rune kommer innom for å se på buldrebilder fra Hellersø. Koselig!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

2 svar til Harkmarkfjorden

 1. Nils sier:

  Jeg har fått med meg at du nylig har anskaffet deg et Staika fra Hilleberg. Hva er dine erfaringer med Staika? Er du fornøyd? Har du testet det i styggevær?

 2. Lars Verket sier:

  Heisann Nils-Jakob!

  Tarra og Saivo er vel stort sett samme teltet, bare i 2 og 3 manns versjon. Men, her må du altså ha pinner til å dra forteltene ut. Det slipper du med Staika. Det er produsert for å stå 100% på fjell også. Du legger ikke stein på teltduken (bare norske telt som har stormduk, men du kan få påsydd hos Hilleberg tror jeg), men forankrer teltlinene med steiner (eller kajakken). Dermed blåser ikke teltet avgårde. For meg er det helt klart Staika som er padleteltet, og jeg kjenner flere andre som også har det (som også har mange flere netter). Det er spesialdesignet for padlere. Lagringsplassen er jo ikke allverdens i forteltet, men du har jo tørre skott på kajakkene. Jeg har transporttrekk, og så har jeg bare det meste av bagasjen i cockpiten. Ytterteltene i Tarra og Saivo er så lave, at for meg funker det bare om vinteren. Da kan man grave seg ned, og gjennom det få gode fortelt.
  Det du sier om å bruk klatreutstyr for å forankre telt med funker helt sikkert, men det har jeg ikke prøvd selv. Som regel holder det med steiner, men det er det jo ikke alle steder (det er jo ikke sprekker til slike remedier alle steder heller…)

  Når det gjelder de andre sprsmålene. Når det regner, så regner det inn på alle de teltene du nevner når du har ytterduken helt oppe.

  Primus i yttertelt på Staika har jeg ikke prøvd enda, men det går helt sikkert fint. Husk å fyre opp utenfor – spesielt hvis du bruker bensin – uansett på eget ansvar! I Unnaen ha jeg pleid å klippe ned halve innerteltet, og så koke i det ene hjørnet. Det blir mye styr…

  Det med plass til to er nok riktig. Det blir ganske tett, men så er jo padlere hyggelige mennesker en gjerne kan ligge litt værfast med! 🙂 Trodde Helsport hadde et 3-manns selvstående, men finner det ikke. North Face har et som heter VE25 eller noe, som finnes i selvstående versjon. Men, de trenger også et par plugger for å dra ut duk til yttertelt…

  Håper dette hjelper deg litt videre Nils-Jakob. Jeg er helfrelst Hilleberg-fan, og setter stor pris på den røde fargen når jeg fotograferer…

  Telthilsen fra
  -lars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.