Medaljehøsten er i gang

I dag var det klart for 5 km skiskyting. Vi våknet til skyfri himmel, et par grader minus og 0 m/s. Nærmere drømmeføre er det vel vanskelig å komme…. Slik så det ut fra hotellvinduet halv åtte på morgenen:

20070321morgen.jpg

Vi hvilte et kvarter lenger etter frokost enn vanlig, og var nede på stadioen til halv ti. Der var det offisiell åpning av Ridderrennet 2007, og vi sang “Ja vi elsker” av fulle lunger. Til oppvarming tok vi en runde i 2 kilometeren, og så var det stille oppvarming frem til start.

Her har starten akkurat gått, og vi er i god driv ut på første sløyfe:

20070321start.jpg

10.25 satte vi altså avgårde, og fant et jevnt arbeidstempo. Første skyting ble belemret med en bom, fordi geværet allerede var ladet. Men, det skulle vise seg å ha liten innvirkning på sluttresultatet. Andre skyting var feilfri, og her er vi på vei mot mål:

20070321maal.jpg

PS: Legg merke til “porno-drakten” jeg har på. Det er arvemateriale fra min yngre bror. Han brukte denne trikoten da han prøvde å banke Thomas Alsgaard på begynnelsen av 80-tallet. Sånne drakter var in da…

Både Per Anders og jeg trodde John hadde utklasset hele sin klasse. Men, så kom den siste i klassen helt plutselig, og slo John med 1.20. Dermed hadde det ikke hjulpet selv med feilfri skyting. Her i gården er ikke sølv noe nederlag, så vi feiret med en ny runde i 5 kilometersløyfen, og tok oss god tid på drikkestasjonen. Masse hyggelige rekrutter her, og de har usannsynlig gode appelsinbåter til utdeling…

Per Anders og John er svært så fornøyde:

20070321perandersjohn.jpg

Nå er vi tilbake på hotellet, og gratulasjonene strømmer inn på SMS etter at jeg sendte ut en MMS med den gode nyheten. Rekker ikke å legge inn bilder nå før lunsj (4 min), men det kommer utover dagen/kvelden.

Under lunsjen fikk vi det som skapte litt virvar på mandag morgen – nemlig John sin andre skisko. Den med hurtigpost fra Kristiansand, og ble feiret med en ekstra dessert (selvfølgelig bare tull – her kjører vi knallharde dietter…) 😀 John var i alle fall svært fornøyd med å få sine egne sko igjen:

20070321sko.jpg

Etter lunsj ville vi jo selvfølgelig gjerne ut en ny tur. Vi tok oss tid til en liten pause, men så var det atter ut i finværet. Det beskrives antagelig best gjennom noen bilder….

20070321sol.jpg

20070321sno.jpg

Før badstu: Vi har akkurat kommet inn fra en nydelig ettermiddagstur. Solen skinner fortsatt, og vi har gått 16 nye kilometer. Tilsammen har vi gått 29 km i dag, og er veldig godt fornøyde. Skiene har vært helt utrolige. God gli og godt feste. Har gått på blå/blå extra i hele dag. Fantastisk! Men, nå er vi altså sykt klare for badstu!

Etter badstu: Har oppdatert med bilder. Badstua tok helt av. John satt knockout på oss begge to, og vi er fremdeles ikke helt i vater (fylt opp med vann). Han kjørte tre knallharde økter på 90 grader. Per Anders måtte gi tapt midt i andre økt, og jeg fløy som en jojo ut og inn for å dusje iskaldt… Det var akkurat som om gulvet ikke sto stille på slutten…

Vel oppe igjen fikk jeg også sendt over noen bilder Per Anders har tatt med mobilen. Det ene er av meg, og er ikke allverdens flatterende:

20070321pa1.jpg

Har vel ikke annet å si til mitt forsvar at man må hvile når en kan… Har gått 36 km på mandag, 34 i går, og altså 29 i dag. Hvis ikke badstua har tatt helt kål på toppetasjen blir vel det 99 km på 3 dager. Det er jo ikke hverdagskost, så her trengs det lange netter for å hente seg inn igjen.

Det andre bildet er av John og meg ute i løypa:

20070321pa2.jpg

Da tror jeg det meste av det som har skjedd i dag er berørt sånn tålelig. Nå re det middag om 16 minutter, og her er det fremdeles for varmt til å ha på noe annet enn truse. Du verden som badstulivet setter fart på kroppen. Vi gleder oss til middag, men for egen del blir det fortsatt dessertnekt. Det får jammen være grenser….

I kveld er det medaljeutdeling, og vi kommer tilbake med bildet av seremoni/sølvmedaljevinneren!

Etter sermonien: Garden stiller opp, og denne gangen skulle de stå på scenen under hele sermonien/premieutdelingen. Det er staute karer:

20070321garden.jpg

Ikke lenge etter at garden var på plass, så ble John kalt opp til scenekanten. Han fikk som kjent sølv på dagens skiskyting, og fikk gratulert de to andre medaljevinnerne. Her står karene:

20070321vinnerne.jpg

Da nærmer klokka seg 22, og denne dagen nærmer seg slutten. Som sedvanlig møter vi puta med glede, og sover tungt og livgivende til nye dyster. I morgen er det 10 km langrenn, og John starter 10.28. Han som vant i dag starter et halvt minutt bak, så det blir litt spennende å se om han har noen strategi. Det er jevnt oppover de første 2 kilometrene, men så blir det mye staking. Vi gleder oss!

På slutten av turen i dag fikk vi gått den nye starten på Ridderrennet. Det er som kjent på lørdag, og løypene blir litt lagt om hvert år. For to år siden var det først en flat 10’er, og så en sløyfe opp på fjellet. Denne gangen skal vi gå to identiske sløyfer, og de starter med første delen av fjelløypa. Dermed blir det en km opp og en km ned som start på begge rundene. Det kan bli hardt, og det er i alle fall viktig med godt feste. Samtidig er det jo heftig kult med god glid de andre kilometrene også. Det er meldt litt varmere, men jeg tror vi slipper unna med klister i år. I natt var det -18 på myrene innenfor BHSS, og da holder kulda seg i bakken langt utover dagen. Regner med at vi er i mål ca 11.15 i morgen, så føret bør ikke by på de store problemene!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.