Endelig en feltdag igjen…

I slutten av januar fikk jeg influensa, og var slått ut i 4 uker. Når den var over, så var det så mye snø at feltarbeid var umulig. Men, nå er det vår på Sørlandet. Målt opp mot 10 dager i dag, og det er ikke lenger snø på øyene (men litt inne i skogen). Konsentrerte meg om Søgne øst og Vassøene i dag. Her er jeg på vei ut fra Kumlefjorden (som ikke var spesielt interessant):

20070313kumlefjorden.jpg

Det blåste 7-8m/s fra sørvest. Derfor droppet jeg Udvaar, men kommer tilbake. Istedet konsentrerte jeg meg skikkelig om Vassøene. Her har jeg vært en gang før, men nå fant jeg 3 nye plasser på Nordre Vassø. To av disse er skikkelige padleperler. Det vil si at de er vanskelig tilgjengelig med båt… Satser på å innvie det nye teltet her om 14 dager…

Rakk akkurat hjem til middag i Presteheia, og skal nå få skylt litt utstyr og sånn på Lund. Slappe av litt før Gimlehallen. I dag er det foredrag med Al Gore – “En ubehagelig sannhet”. Det blir spennende. Ingunn og jeg fikk jo billetter av ordføreren, og nå er altså dagen kommet. Skal stikke innom her med et kort referat senere i kveld. Går vel fra seminaret og rett til liturgisk aftenbønn i Lund tenker jeg, og så skal jeg ordne litt foran skjermene her før jeg sovner. Nå står det tre skjermer ved siden av hverandre her, og det er jo ikke bra. Regner med jeg kan få vekk en om ikke altfor lenge…

20070313gore.jpg

Etter Al Gore og Liturgisk: Foredraget med Gore var egentlig både opptur og nedtur. Nedturen var mest knyttet til at foredraget lå så tett opptil DVDen som vi så på fredag. Her er veldig mye av foredraget gjengitt, så det aller meste var kjent fra før.

Oppturen besto i en del nye lysark. Blant annet om effekten av smeltet permafrost. Den effekten er STOR, og det er helt klart at vi står overfor ikke-lineære skift i klimaet fremover. Dette ble veldig tydelig etter kveldens forestilling. En annen opptur var Malin og det Kristiansand NU. De delte ut klimabøter til alle som kom med privatbil (jeg syklet selvfølgelig!). Dette gjorde at NU hadde førstesiden i Fædrelandsvennens nettutgave i kveld. Veldig bra jobba!

20070313malin.jpg

Gore dro igjennom en del vitser, men den morsomste historien var fra Apple. Her er jeg kanskje litt uhildet, da jeg nettopp har blitt helfrelst macer. Han fortalte om at en effekt i Keynote var blitt fjernet, men at han som en del av styret i Apple hadde fått dette inn igjen. Det var en “drop-effekt”. Jeg synes programmet virker veldig lovende, og gleder meg til å se nærmere på det. Mye finere overganger og sånn enn PowerPoint…

I det hele tatt er jeg klar for å få opp fokuset på klima. Hva skal vi med alt mulig annet hvis vi ikke har noen klode?

Det er en del punkter som blir avgjørende fremover tror jeg:

– Vi er en olje- og gassnasjon (3. størst), og er i høyeste grad en del av problemet. Da nytter det ikke bare å kjøpe kvoter i utlandet, slik det politiske establishment har for øye.
– CO2-deponering kan jeg for lite om, men det må vel være en begrensning her også? Eller kan vi bare dytte uendelig mengder med CO2 ned havbunnen?
– Gore gjør ikke så mye ut av at vi må slutte med ting, det holder å gjøre det annerledes. I stedet for 4-hjulstrekker skal vi kjøre hybrid osv. Personlig tror jeg det bare er en del av løsningen, vi må også se kritisk på mye av vårt forbruk…
– Han snakket såvidt om at vi måtte gå fra å skatte inntekt til CO2. DET kunne vært et spennende prosjekt!
– Utrolig spennende å se hva som kommer til å skje i India og Kina. Bare i Bejing kommer det 2000 ny biler hver dag, og det åpner et nytt kullkraftverk hver uke…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.