Snøkaos i sør

Det begynte jo i går, men har fortsatt med samme styrke i dag. Nå er det kommet en del centimeter også, men det er vinden som skaper problemene. Selv her på Lund er det fonner på nesten 2 meter noen steder. På vei til butikken i dag tok jeg disse bildene:

20070222kaos1.jpg

20070222kaos2.jpg

20070222kaos3.jpg

20070222kaos4.jpg

20070222kaos5.jpg

20070222kaos6.jpg

20070222kaos7.jpg

20070222kaos8.jpg

20070222kaos9.jpg

20070222kaos10.jpg

Det skulle vel gi et visst inntrykk. Ifølge fvn er det i morgen det begynner. Da skal det komme like mye snø som i går og i dag tilsammen – i tillegg til at temperaturen stiger mot null. Da kan det bli megakaos. Siden 05 i dag har trafikken stått stille mellom Grimstad og Krsand, og veien er stengt for “opprydding”. Over Haukeli er det bare kolonne… 🙂 Akkurat nå kjører visstnok Røde Kors og Sivilforsvaret ut mat til de som står i kø, og noen begynner visstnok å bli syke i køen… Bra vilt…

Folk klager verre, men under dyna kom jeg til å tenke: Kanskje vi heller skulle ydmykt ta inn over oss to ting:
1. At vi er blitt fryktelig avhengig av transport.
2. At naturen ALLTID er større (vi er blitt utrolig antroposentriske her i Vest)

Ellers har det vært en ganske rolig dag. Har webbet litt, men ikke noe som er klart til publisering foreløpig.

Senere: Har fortsatt å lese, og det går litt opp og ned hvor fornøyd jeg er med tobindsverket til Fløistad. I dag fant jeg ett avsnitt som gjorde inntrykk:

“Man kunne naturligvis komme på den tanke at kristendommen, den kristne forkynnelse, var fritatt for historiske betingelser og skranker. Men selv om Gud kanskje er “den samme”, gjelder det neppe forkynnelsen. Den er særlig, i vår tid, blitt smertelig klar over hvor betinget evangelienes gyldighet er for det “moderne” menneske. Enkelte sosiologer går endog så langt som til å si at den moderne storbykulturen er uforenlig med religion overhodet. Den gir ikke rom for religiøs kontemplasjon.”

Kanksje er han og jeg mer på nett enn det virket som i gårsdagens oppføring. Tror kanskje det. Men, det virker som om han surrer litt innimellom. Men, sånn blir det kanskje når en rasker sammen diverse essay skrevet over en relativt lang periode, og så gir det ut som et to-bindsverk. Tiden gjør jo noe med oss…

Har også skrevet litt i ettermiddag, og nå ligger tre bokanmeldelser på keltiskfromhet.no: Pilegrimslitteratur.

Været satte en stopper for klatring i går, så i dag har jeg gjort en avtale med Ingunn om at vi møtes på Spicheren. Så blir det umulig å “snike seg unna”. Er veldig lett å bli værende under varmt teppe i sofaen hvis man først har kommet seg innendørs… Så kan vi dra hjem til selvfisket torsk og gode bøker etterpå. Jeg startet på “Bondestudenter” av Garborg i går, og Ingunn fikk ei bok av Vigdis Hjort som visstnok startet megabra… På bokfronten er det nok å ta av…

Da skal jeg få skikkelig varmen før jeg legger ut i snøkaoset igjen. Hvis dette fortsetter, så spøker det vel egentlig for skitur i helgen. Vi skulle egentlig til Rauland. Vi får se – siste meldinger var at folk ble anbefalt å ta en del dager inne…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Snøkaos i sør

  1. Richard sier:

    Æ, Dere sørlendinger klager nå på alt da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.