Lang feltdag

Kveldsmaten i går var særdeles god, og det var selskapet også. Var ikke hjemme før kvart på ett i natt. Men, været var meldt så godt at det måtte utnyttes. Derfor var jeg på vannet fra Høllen kl 09.15. Da var det rim på stranda, og flott soloppgang:

20070119hollen.jpg

Helt tydelig at det har blitt kaldere nå. Snaua meg i går, så jeg stilte med to luer. Det funka greit. Ellers var jeg god og varm. Inne på land var det frosset i pyttene, og det var flott mønster:

20070119is.jpg

Gjorde unna neste 25 km i dag, og fikk med meg ei ukjent øy i Hellesundfjorden (den avlange), Herøya (2 plasser), Indre Hellersøy (2 plasser), Ytre Hellersøy (en plass), Helgøya (1-2 plasser, må sjekke litt), Kapelløya (3 plasser) og Skarvøya (en plass, og utsjekking av spektakulær kanal i øst. Gikk ikke denne pga dønninge, men tror en kan komme igjennom med kajakk). På vei tilbake til Høllen koste jeg meg gjennom bebyggelsen i Ny-Hellesund. Her er en av idyllene:

20070119ny_hellesund.jpg

Nesten fremme i Høllen møtte jeg en annen padler. Veldig hyggelig! Han var bare ute en kveldstur, og ikke kledd for forholdene. Det hadde han forsåvidt til felles med en del fiskere. Disse var egentlig enda verre; langt fra land, dårlig kledd og ikke redningsvest. Også er det de som sier: “Du våger deg ut på havet?”. Jeg får lyst til å si “I lige måde. Skal vi hoppe i havet og se hvem som er best forberedt?”. Jeg har jo på klær og tørrdrakt som gjør at jeg kan klare meg i kaldt vann et par timer…

Tok tilsammen 80 bilder på turen, og her er to panoramaer (ikke spesielt gode, men likevel):

20070119pano1.jpg

20070119pano2.jpg

Det bildet jeg var mest fornøyd med i dag var dette:

20070119monogram.jpg

Også inngangen til Olavssundet ble fint:

20070119olavssundet.jpg

Nå har jeg fått skylt alt, og satt sammen panoramaene. Har ikke lagt inn GPS-data enda, men det får jeg ta i morgen. Skal innom her en tur i morgen kveld for å finpusse litt, men på dagen er det NC i klatring – Arendal. Men, først er det fredagskveld. I dag får vi besøk av mine foreldre, men det er Ingunns fredagspizza som vanlig. Det skal bli ustyrtelig deilig. Ser for meg at det kan bli en tidlig kveld, men satser på å få med meg “Nytt på Nytt”. Kanskje Valla stiller på laget til Nærum? 😉

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.