Slækk start

Rart å være tilbake på “kontoret” etter så lenge på farten. Men, det har vært herlige dager. Så kommer jeg vel inn i rytmen igjen etter hvert. Skulle ha kjøpt ny mobiltelefon i jula, men kom aldri så langt. Derfor beveget jeg meg ned i byen i ettermiddag. Dessverre var det bare varetelling og fjortiser inne, så jeg er like langt.

I morgen satser jeg på at det går, og det blir nok en Nokia 5500 på meg. Har mest lyst på en Nokia N95, men den har ikke kommet enda. Det er bedriftskontoen glad for… Men, kanskje jeg kan gå for den når bindingstiden på denne er ute? Satser jo på at jeg er i virksomhet også om ett år. Den 1. februar har jeg forresten 2-årsjubileum som selvstendig næringsdrivende, og hvis jeg vrir litt på det kan jeg jo sitere Gabriel Garcia Marquez:

“Jeg er ikke fattig, men rik uten noe særlig med penger…”

Sitatet er fra “Kjærlighet i koleraens tid, og er originalt: “Jeg er ikke rik, men en fattig med mye penger.”

Nok om det. Tilbake på kontoret fikset jeg litt opp på den personlige hjemmesiden min (la inn noen nye lenker). Den kan også nås fra www.larsverket.com nå. På litt sikt må jeg prøve å få lagt inn en engelsk versjon på den adressen, men det er ikke prioritert akkurat nå.

På padleguidefronten har jeg nå stukket inn nåler på alle plasser i Kristiansand. Har jo et digert kart over hele Vest-Agder montert i stua, og det har nå fått 39 røde og blå nåler stukket inn i seg. Så går jeg løs på Søgne. Skal se om jeg ikke kan få unna en del digitalt kartarbeid i morgen, men først må jeg altså få i land denne mobiltelefonen.

Etter knappestikkingen fikk jeg litt regninger, og noe av det skulle viderefaktureres. Nå har jeg skrevet ut disse fakturaene – det er deilig med all adm som er unnagjort. Jeg driver jo utrolig smått, men likevel må jeg innordne meg samme regler som Rimi og Telenor. Forstå det den som kan. Momsgrensa i Norge er 50.000 kroner. I England er den 50.000 pund… Altså over 10 ganger så høy. Det er klart det blir litt enklere da. Nå fikk jeg akkurat beskjed av regnskapsfører at jeg må føre detaljert varelageroversikt også. Jeg har jo bare 2-3 produkter, og en del av dem gir jeg jo bort som markedsføring. Det er jo på ingen måte hovedvirksomheten min… Men, nå skal jeg altså telle og herje. Padleguiden koster 100,- men nå er det jo snart dyrere å selge den… Noen ganger forstår jeg meg ikke på alle systemene. Jeg ser jo helt klart at det skaper masse merarbeid på alle sider av bordet, men er det nyttig? Skaper det mindre frustrasjon og problemer?

Nei, dette blir en bare deppa av – nå lager jeg meg i stedet en god middag!

Senere: Jammen fikk jeg det ikke litt over meg utover kvelden… Middagen gjorde godt. Jeg har en del anmeldelsesstoff liggende, og nå har jeg lagt ut en omtale av boken “SeaKayak” på adrenaline.no. Burde egentlig ha oppdatert boklisten med denne også, men det får vente til i morgen. Nå er jeg trøtt…

Surra innom statistikken på adrenaline.no, og i desember ble det lest 114.000 sider. Det er skikkelig all-time-high. Veldig moro! Bare 27. desember ble det lest 7500 sider… November ble beste måned i bloggen – med 4100 unike besøkende. De siste månedene er det lastet godt over 10.000 sider i mnd derfra, og noen dager er det nesten innom 400 stk… Merkelige greier, men en god del er nok disse robotene. Det ser jeg på adrenaline.no også. Roboten “flamme” fra gule sider figurerer øverst på besøksstatistikken. Antagelig går ca 50% bort til sånne besøkende. Som en ikke har så mye nytte av, men de indekserer jo nettstedet. Noe som igjen fører til trafikk…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.