Mot lysere tider

Så er det den store dage – sola snur! Nå blir det igjen lysere dager… For meg er dette større enn julaften og nyttår tilsammen, men skjønner at det er litt sært. Det var meldt utrolig vær i dag, og jeg var i den nye kajakken litt over 09 i dag tidlig. Her er jeg på østsiden av Odderøya, og sola er i ferd med å komme opp over Dvergsøya:

20061221soloppgang.jpg

Det var et utrolig flott lys i det sola kom, og jeg måtte bare ligge litt stille utenfor Odderøya. Her har jeg zoomet inn mot Grønningen fyr, og sola ligger rett over horisonten vest for Grønningen. Det er ikke mange dagene i året…

20061221gronningen.jpg

Dagens mål av Langøya i Søgne. På vei ut Vestergapet økte bølgene på litt, og det var vel noen opp mot en meter helt ytterst. Så tok jeg inn igjen, og padlet rundt Langøya. Her fant jeg en flott plass med toalett og gresslette. Akkurat sånn vi padlere liker. Her var det plass til et par små telt, resten av gressletta var ganske skrånende. Flott sandbunn. På vei tilbake ringte Øivinn, og vi ble enige om lunsj på Møvig. På vei inn Vestergapet igjen ble det rolig, og her er et bilde som dekker mye av dagens padling:

20061221stille.jpg

Lunsjen på Møvig var veldig hyggelig, og etterpå spurte jeg Øivinn om han ikke kunne ta noen bilder når jeg rullet. Han var ikke vanskelig å be, og her er resultatet:

20061221rull_ned.jpg

20061221rull_opp.jpg

Tusen takk Øivinn! Kom tilbake til kajakklubben ca 14, og hadde da hatt 5 fantastiske timer (og litt over 25km). Traff en lettbåt med en fisker på vei ut Vestergapet, og sa til han: “Dette er noe annet enn Sørlandssenteret!” Kan evig tenke meg hvordan det er der i dag – det er vel det nærmeste jeg kommer et helvete på jord tror jeg…

Må jo heller ikke glemme gårsdagen. Fakkeltoget ble en kjempesuksess. Ingunn startet dagen på sørlandssendingen kl 07, så var hun inne direkte på Sørnytt (TV) litt før 07. Ordføreren kom, og det gjorde også 60-70 andre. Utrolig hyggelig. Her stor ordføreren (helt til venstre) og Harald oppstilt foran ett av bannerne før start:

20061221fakkeltog.jpg

Jeg tror dette er noe som vil føre til mer. Hva gjentår å se… I dag var det en helside i Fædrelandsvennen, og de har også saken i sin nettavis. Hittil har det kommet nesten like mange kommentarer til saken som det var deltagere i toget. Kommentarene er som vanlig av varierende kvalitet (og det skriver jeg ikke bare fordi jeg ikke er enig), og det er en overvekt av (antagelig overvektige) menn… 😉 Slike debatter på nett er jo bare med på å underbygge påstanden om at det er de marginale gruppene som skriker høyest.

I ettermiddag/kveld er det også mye moro på programmet. Etter en middag i Presteheia i 5-tida, skal jeg på Spicheren. Der skal jeg ta en prat med Leiv som er blitt treningsveileder. Kanskje han har noen tips om hvordan jeg skal toppe formen framover… 🙂 Så skal jeg videre til byen. Alfred og Kristiansand symfoniorkester spiller Enigma halv åtte, og det tror jeg blir veldig bra. I alle fall var konserten med Tore etter fakkeltoget i går kveld helg konge. Den mannen altså… Tårene sitter løst når han spiller…

Men, nå er det hviling/dusjing/skylling på programmet!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.