Kirke – klatring og regn

Startet dagen med gudstjeneste i Oddernes kirke. Her var det en flott preken som fikk meg til å tenke over det nye kirkeåret….

Så gikk ferden videre til Spicheren, og nok en knallhard klatreøkt. Vi kommer stadig videre på noen ruter, men ferden opp en 7- virker utrolig lang. Selv om vi kanskje klarer noen sekvenser, så skal det tross alt settes sammen til lengre løp…

Etterpå var jeg nede for å leie “Den brysomme mannen” på DVD. Nå ser jeg at denne har jeg fått med meg på kino, men husker at den var bra, så da overlever jeg nok en visning til…

Etter lunsj leste jeg litt mer i boka med brevene til Van Gogh, og her er det mye spennende:

“The clergymen call us sinners, conceived and born in sin. Bah. What confounded nonsense that is. Is it a sin to love, to feel the need for love, not to be able to live without love? I consider a life without love a sinful and immoral state. (s. 123 21.12.1881)
And I don’t think it ever occurs to her thhat God may only appear once we say the words, those words with which Multatuli ends his prayer of an unbeliever: ‘Oh God, there is no God.’ You see, for me that God of the clergy is as dead as a doornail. but does that make me an atheist? Clergymen consider me one – que soit – but you see, I love, and how could I feel love if I were not alive myself or i f others were n ot alive, and if we are alive there is something wondrous ab out it. Now call that God or human nature or whatever you like, bbut there is a certain something I xcannot define systematically, althought it is very much alive and real, and you see, for me that something is God or as good as God. (samme brev – litt senere)”

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.