Mørke og korte dager

For å være helt ærlig preges jeg litt av denne tiden på året. Kroppen er ganske slapp, humøret er så som så og effektiviteten har vært bedre…

Har lest en del i dag, og oppdatert boklisten (www.boker.drypp.no)

Til lunsj fikk jeg hyggelig besøk av Øivinn. Han er også en ivrig padler. Vi byttet spruttrekk (han hadde fått ett som var for lite), og la planer for fremtidige ekspedisjoner. En kopp te ble det også plass til.

Jeg fikk en kalender for neste år, og har nå begynt å plotte inn når jeg er hvor. Bryllupet kom på plassi går. Ridderrennet, en konfirmasjon, noen retreater og en tur til Lindisfarne er også plottet mer eller mindre inn. Så har jeg plassert to padlekurs på hytta i april, og ett i juni. Har prøvd å legge det opp slik at jeg kan få til en innspurt på boka med VAF i slutten av juni. Tror dette skal gå bra, men ting tar alltid lenger tid enn antatt. Den oppdaterte siden med padlekalender ligger her: www.padlofil.no

Fikk også beskjed av Ingunn at jeg har solgt et bilde til en publikasjon hun har laget. Dessuten har jeg hjulpet henne til å registrere vesentlig.no og sannhetskommisjonen.no. I går registrerte jeg livsvegleder.org og livsvegledning.info for egen del. Legger vel inn en peker til www.m24.no så lenge tenker jeg.

I går kveld så vi James Bond – det var en forrykende actionfilm. Ikke spesielt dyp (!), men god tidtrøyte. Merkelig å sykle hjem på kvelden i lett regn – helt på slutten av november, og så er det bare megavarmt. Ikke lang underbukse eller noe. Sikkert rundt 10-12 grader. Skremmende. Jeg har vinteren i fjor i friskt minne, likevel er jeg engstelig for det som skjer nå. Synes ikke disse temperaturene henger på greip i det hele tatt. Når en tenker på at CO2-innskjerpelser vi gjør nå ikke blir «virksomme» før om 20 år, så er jeg litt redd for hvordan det skal se ut da… Transport er i det hele tatt ALTFOR billig, og tar ikke inn over seg de såkalt «eksterne kostnadene».

Husker tilbake til en overskrift i det forjettede nettstedet e24.no: Jernbane dobbelt så dyrt som vei. Det er bare så grunt. For det første har de ikke lagt inn noen som helst miljøkostnad – garantert. For det andre tar bane MYE mindre plass arealmessig. For det tredje er det MYE sikrere. For det fjerde er det mye mer energiøkonomisk. For det femte er det mye mindre stress – og samtidig raskere enn bil! INGEN av disse momentene var berørt i artikkelen på e24 (som vanlig går journalistikken der 2mm i dybden). Takke seg til mitt alternativ: www.e25.no.

Senere: Etter middag tok det litt av her…. Har lagt ut hele to saker på adrenaline.no. En som det ikke var så mye arbeid med: «Iskunst ved Rjukanfossen», og en som var litt mer arbeid: «Dubside – en mester i kajakk». Veldig fornøyd med det! Nå skal jeg i Lund kirke for å høre/være med på liturgisk aftenbønn. Tror så det blir en ganske tidlig og rolig kveld…

Enda senere: Flott kveldsbønn. Avsluttet med 806. Nydelig. Avslutter dagen er i bloggen med et sitat fra www.ordtak.no:

«Fremtiden er ikke hva den var.»

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.