Dårlig start på dagen

På vei ned til Lund i dag fant jeg ikke sykkelen min. For noen måneder siden forsvant Ingunn sin, og nå var det altså min tur. Ingenting var igjen – ikke et forhjul engang… Kjedelig!

Men, verden går videre. Det var en ganske sliten sykkel, så jeg skjønner ikke at de gidder. Problemet er jo penga her – jeg flyter jo ikke akkurat over av de. Men, sykkel må jeg ha. Får se om jeg kan finne noe billig – er jo tida for det nå!

I går fant jeg en latinsk frase jeg må ta vare på:

Ubi vita, ibi Deus est – Hvor det er liv, der er Gud.

Klatret en skikkelig god økt i går med Harald, og har avtalt en ny runde i morgen kl 12. Så får vi se hvor klatreformen ender. Merker at det går fremover… Etterpå var det god middag, og en rolig kveld. Det var jo Norge – Serbia på TV, og jeg så litt av den. Men, det blir altså for kjedelig… Fotball… Avsluttet med et debattprogram på TV om alkoholpolitikk. Merker jeg ikke kan se på sånn – det er altså rett og slett fordummende…

Nå jobber jeg med langturen i sommer. Padlet jo fra hytta og hjem, og fikk selskap av Thomas fra Risøya og ned til Kristiansand. Bildene hans er nå publisert i et eget billedgalleri. Så da har jeg igjen galleri over egne bilder, og artikkelen. Det er jo artikkelen som tar mest tid.

Senere: Ble litt avledet her, og tok noen telefoner. Det resulterte i at jeg nå har skrevet følgende brev til Risør kommune:

Risør kommune
v/Arild Omberg
Postboks 158
4952 RISØR

Adrenaline.no
v/Lars Verket
Kongsgård Allé 10A
4631 KRISTIANSAND

Kristiansand 16.11.2006
PROBLEMATISK FERDSEL

Adrenaline.no er et nettsted for friluftsliv, og vi er spesielt opptatt av padling. Risør har en fantastisk skjærgård for padlere. I kajakk er man utsatt for vær og vind, og strekningen fra Portør og ned til Risør kan i så måte være utsatt.

Så fikk jeg høre om en gammel ferdselsveg med historie helt tilbake til vikingetiden. Den starter helt syd i Kragerøbassenget, kort bæring til Eidsvann, enda en kort bæring til Leivann og til slutt ut i havet. Faktisk kan man padle helt inn til en demning i syd, og det er bare 30 meter ned til sjøen. Det finnes en egen artikkel om denne strekningen på adrenaline.no:
http://adrenaline.no/padle/2006/utenom_portor/index.htm

Da jeg passerte her i fjor, spurte jeg om det var greit å gå igjennom gårdstunet. Det var det, selv om folk pleide å ta opp kano/kajakk på demningen. Jeg var alene, og kajakken veide 60 kilo. Da jeg forklarte at jeg i så fall måtte pakke helt om osv, så var det greit å gå over tunet.

Dette er en fantastisk padlestrekning, på til sammen en mil. Første helgen i november padlet jeg med noen venner i området Einarsholmen – Risøya, og da ville jeg gjerne vise dem hvor denne gamle leden kom ut. Da ble vi møtt av følgende syn:
http://adrenaline.no/padle/2006/portor/galleri/pages/100_6021.htm

Her er det to tau, og skilt med ”Gjennomgang forbudt”. Dette er jo innmark, og grunneier har kanskje sin fulle rett. Likevel har jeg et håp om at kommunen kan gå i dialog med grunneier. Det hadde vært veldig fint om man kunne løst opp i denne floken, på en måte grunneier kunne være fornøyd med. Padleturen over disse innlandsvannene har en historisk sus, og det var nesten så jeg så vikingehjelmer mellom trærne.

På vegne av adrenaline.no sine lesere, og helt sikkert mange andre kano- og padleinteresserte – håper vi at Risør kommune kan se nærmere på dette.

Med padlehilsen

Lars Verket

Kopi: Fylkesmannens Miljøvernavdeling v/Gunnar Ogwyn Lindaas

Så får jeg bare vente i spenning på hva som skjer i saken. Tror dessverre det er mange slike saker langsmed kysten, og de blir vel ikke færre med årene. I alle fall hvis ikke disse oppgangstidene snart snur. Allmennhetens tilgang til strandsone, er omvendt proporsjonal med kjøpekraften (sånn generelt sett). Tror ikke saken ovenfor kommer inn under dette…

Senere: Etter en lunsj og litt hvile leste jeg ferdig Martin Lönnebos – “Van Goghs rom” for andre gang. Rent tilfeldig prøvde jeg å søke på “lønnebo” på www.antikvariat.net. Har lenge hatt lyst på doktoravhandlingen hans. Gjett hva som dukket opp:

LÖNNEBO, MARTIN: Albert Schweitzers etisk-religiösa ideal. Aa Uppsala 1964. 352 sidor. Häftad.
SEK 125 (SOLD) · Redins Antikvariat, Uppsala (SE) · RED44479 ·

En kan vel si det sånn – at den er bestilt! 😉

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Dårlig start på dagen

  1. Eivind sier:

    Synd du ikke så Holmgang-debatten, for den var (overraskende nok) GOD! For første gang i mitt 22-årige liv har jeg følt at en debattprogramleder har hatt et godt fokus (dvs vært enig med meg;)).

    Det er jo ofte en underforståtthet i debatter som det der, i forhold til hva som er “riktig svar” på det de diskuterer. Og her ble faktisk det å redusere antall skjenkesteder og redusere alkoholforbruket stående igjen som løsningen! Frp og brennevinimportøren bleknet litt i lys av seriøse forskere fra SIRUS som arresterte de hver gang de kom med tøv, Actis som hadde “våre” meninger, og Ap og Krf som iallefall /sa/ de riktige tingene, selv om de vel som regel ikke gjør så mye av det uansett.

    Absolutt verdt en snau time, med andre ord, og jeg ble iallefall glødende engasjert av den! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.