Litt mer på plass

I dag har jeg fått ut artikkelen “Vest for Portør”. Her er det to billedgallerier. Det ene gjorde jeg ferdig her om dagen, mens det andre er nytt. Der er det en del bilder med padling i bølger, for eksempel dette av Simen:

20061115simen.jpg

Ellers har jeg fulgt opp litt på diskusjonsforum, men det blir for dumt en del av innleggene… Når det gjelder allemannsretten og saken mellom Risør og Portør har jeg nå skrevet en e-post til kommuneadvokaten i Sandefjord. Han skal være hai på retten i strandsonen. Verken DNT eller FRIFO har svart på min henvendelse mandag, og DN har gitt beskjed om at e-posten er mottatt (og journalført).

Jeg tror det er viktig å holde fokuset på allemannsretten nå. Områder for allmennheten blir mindre og mindre, ettersom kjøpekraften øker og øker… På fjellforum.net er det nå en diskusjon om hyttebygging i fjellet (med utgangspunkt i blokkene på Tyin). Det er leit å se at kapitalkreftene har så mange etterplaprere. Det samme gjelder forsåvidt i snøscooterdebatten. Jeg ser også at fart og motor kan være gøy, men hvorfor må det kjøres overalt? Koblingen turisme og motorisert ferdsel tror jeg er et skikkelig feiltrinn. Er det noe som vil trekke turister til Norge på sikt, så er det helt klar muligheten til å oppleve stillhet. Vi snakker om at vi har så utrolig mye urørt natur i dette landet, men det er bare tull. I Norden er det faktisk Sverige som sitter med det landområdet som har lengst avstand til nærmeste tekniske installasjon…. Dette er irreversible prosesser, og det må være lov å bruke hodet skikkelig da. Være ydmyk overfor kommende generasjoner. Som Zapffe skriver i “Farvel Norge”:

“Kommende generasjoner vil alltid være i flertall….”

Dette kunne være noe å tenke over, for de utbyggerne som skal ha panorama ditt og panorama datt i alle randsoner…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.