Litt forkjøla

Kjente i går at jeg var litt sår i halsen, og i natt ble jeg dett i nesa. Så da er det vel på vei over… Var på hyggelig besøk i Lillesand i går kveld, og avsluttet dagen i Lunk kirke.

Etter en god natts søvn har jeg nå lest igjennom dagens VL. På side 25 er Anne Gustavsen i «Korsets seier» sitert:

Frihet til å si nei

Vi har høy levestandard i Norge. Det betyr økt nytelseskultur og fokus på å dekke våre egne behov. Uten et bevisst kristenfolk som forstår at vi må utgjøre en tydelig motvekt mot en anti-kristelig egolivsstil, har vi tapt kampen. Vi lever ikke lenger for oss selv. Ønsker jeg å leve i tråd med Guds hensikt for mitt liv, bør det ikke finnes noe i min livsstil som kan føre andre inn i problemer. Er vi villige til å ofre vår kultiverte vindrikking for andres skyld?
Bibelen fordømmer ingen, men kommer med en oppfordring: Drikk dere ikke drukne av vin, men bli fylt av Ånden. Det finnes noe større å leve for enn krampaktig å holde på sin egoistiske rett til å drikke litt alkohol: La oss vise veien til et liv i virkelig frihet. Frihet til å si nei til det som kan skade både oss selv og andre.

Jeg har stadig snakket om at dette er en frihet, men har aldri sett det noen annet sted. Det er stilig å se at noen andre også anlegger det perspektivet. I min hverdag er det stor frihet å kunne følge impulsene til å padle/dykk på natta (etter middagen) eller kjøre bil hvis noen skulle ha behov for å komme på legevakta. På denne måten har jeg opplevd mye andre ikke kan, fordi de sitter der med promille utover kvelden.

Samme kveld: Hadde en nydelig rekelunsj med Harald i dag, og vi planla tur til uke. Drar søndag og blir borte til tirsdag kveld. Regner med å få kvalitetssikret en del steder fra Vårø og hit da. Jeg skal mønstre på søndag ettermiddag i mandal. Etterpå prøvde jeg å få tak i noen reparerte bukser på Kjerringhjulet, men de var ikke ferdig. Tror jeg har fått redda meg inn ok til festmiddag på lørdag, men jeg er jo ingen storpynter…

Spiste middag med Ingunn og gutta. Veldig koselig. Torsk. Gikk innom Spicheren for boblebad og badstu etterpå. Føler meg god og mør i kroppen, og satser på en lang natt…Skal møte Åse kl 06 ved Lund kirke i morgen tidlig. Konferansen begynner 14.30, så vi har bare tida av veien opp til Beitostølen. Men, begynner jo å bli kjent denne veien nå…

Tar med den bærbare, og skal se om ikke energien kommer etterhvert. Har vært veldig slapp av forkjølelse disse tre dagene, men det er jo sånn som skjer!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.