Moms meg i *?)=*

Hadde en fin natt på verandaen i natt, og fikk unna litt rydding. Så begynte jeg å nøste litt i mva på en regning jeg skal skrive. Regnskapsfører brukte lang tid i kontakt med fylkesskattekontoret. Enden på visa var at de måtte ha alle spørsmålsstillingene skriftlig, og ha en detaljert oversikt over hele arbeidet. Så måtte de ha i alle fall 3 uker på å svare.

Problemet er jo at dette skulle jeg hatt svar på NU, og spørsmålet var da hva som ville skje hvis en fakturerte med moms, og det ikke skulle være det. «Jo, da vil det tilkomme en tilleggsavgift.» Men, når en da spør om hva som er riktig, så kan de ikke svare på det – før om tre uker. Nå har jeg fakturert med moms, så får de bare komme å ta meg hvis det er problematisk for dem… En kan bli ganske oppgitt over byråkrati og regler noen gang altså. Det tar så mye energi, og for meg som lever fra hånd til munn – så er det ikke så greit å bruke mye tid på sånt uproduktivt arbeid. Det er greit for de som lever av «tåkereglene» – de får lønna si uansett… Det var vel Willoch som sist snakket om en effektivisering av skattesystemet. En flatt skatt med 100.000 i bunnfradrag ville vel frigjort flere tusen årsverk på ligningskontorene. Ikke er jeg sikkker på at det hadde blitt så mye mer urettferdig heller…

Nå får jeg rydde litt mer i heimen, så kanskje jeg får vasket over noe av kåken før vi drar på hytta i kveld. Skal være til lørdag morgen. Det skal bli utrolig godt!

Gjorde klar en side med t-skjortene på www.padlofil.no, og har nå fått de to første bestillingene allerede!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.