Sitater fra More og Stinissen

I boken «Meditasjoner over munkens plass i vår hverdag» skriver Thomas Moore:

«Det rituelle ved fast avsatte tider løser oss fra den frie viljens byrder.» (s. 94)


Har også lest ferdig Stinissens «Evighetens øyeblikk». Den har jeg sitert før her i bloggen, og her er et sitat til:

«Vi har vel alle erfart at naturen er en dør mot evigheten. Det spesielle med naturen er at den formidler en følelse av tidløshet midt i tidens forandringer. Skyer glir forbi, havets overflate reiser seg og synker, og det blir kveld og det blir morgen. Alt er i bevegelse, likevel taler det alt sammen om noe som ligger bortenfor bevegelsen. En altomfattende stillhet som rommer hver eneste lyd og hver eneste bevegelse. Lytt til bekkens sang, se på de bølgende kornåkrene, åpne deg for duften av bromstrende raps.
En trenger ikke være mystiker for å fatte at naturens budskap vitner om en helhet. Alt naturen viser deg, er fragmentarisk. Men hvis du lar naturen få være det den er, vil du oppleve helheten i hvert eneste fragment. Det er ikke vanskelig å meditere i naturen, å drømme om paradiset. I den rene naturen er det guddommelige så nær.
Alt er skapt i Gud, synlig og usynlig, vår egen indre verden og skaperverket rundt oss. Derfor finner vi så lett hvile og fred i naturen. Vår (kanskje ubevisste) intuiasjon sier oss at vi er hjemme, at vi får være oss selv i naturen: Den og vi har jo samme opphav. Og vi vet intuitivt at dette opphavet er evig og at vi, sammen med hele skaperverket, er på vei tilbake dit.» s 150-151

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Religion. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.