Fredag allerede

Denne uka har jammen gått fort. Fikk en treningsøkt i bassenget på Spicheren i går kveld. Den første innendørs på lenge. I dag er det stort sett planlegging og pakking til kurset i helgen som står på programmet.

I e-posten i dag, hadde Liv-Karin sendt oppskrift på sin utmerkede fiskesuppe:

Kokossuppe med breiflabb og søtpotet m/stæsj!
4 personer

1 søtpotet, skrelt i små terninger
2 ss olivenolje
2 bokser kokosmelk
5 dl hønsekraft
2 ss fiskesaus
1 sitrongress i tynne skiver
2 cm ingefær finhakket
1 rød chilli i tynne skiver
400 gr.breiflabb (jeg har brukt steinbitt, også godt og billigere…)

Ha søtpotetene i en ildfast form og hell over olivenoljen. Stekes i ovn ved 200 C i ca 15 min eller til de blir myke. Kok opp kokosmelk og kraft i en gryte. Ha i sitrongress, ingefær og chilli og la suppen koke i 10 min. Ha i breiflabb og la suppen småkoke i 1 min. Fordel suppen i varme boller og dryss over søtpotetterninger før servering.

Persille, hvitløk- og chilidryss
1 bunt persille
1 fedd hvitløk
¼ rød chilli

Finhakk ingrediensene godt sammen til en tykk blanding. Kjempegod å drysse over suppen som ekstra krydder

Pistasie-og olivenrøre
100 gr Pistasienøtter
50 gr grønne oliven uten steiner
4 ss. Olivenolje

Ha alle ingrediensenen i en blende og kjør til alt er godt blandet. Røres ut i suppen.

Rask Aioli
I pakke majones
2 soltørkede tomater i olje, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
1 ss persille

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til alt er godt blandet. Serveres på toppen av suppen.

Chevre og honning toast
8 skiver baguette
8 skiver chevre
honning
pepper

Legg baguettskivene på en bakeplate og legg på chevren. Hell litt honning på toppen av hver skive og dryss på litt pepper. Gratineres i ovn ved 22C til chevren blir gylden. Serveres ved siden av eller på toppen av suppen.

Ser for meg at jeg må trene litt på denne, slik at jeg kan bidra med fiskesuppe på kurs til våren. Tenke å ha en diger bålgryte med selvfiskede råvarer, og så spise felles under stjernehimmelen eller i lavvoen. Dette kan bli knall!

Ellers er debatten om vikeplikt og sjøveisregler svært levende på debattforumet hos padleforbundet. Jeg skriver for tidenn på en temaartikkel om mørkepadling, og dermed blir det ekstra spennende. I dag er det slik at Sjøfartsdirektoratet og politiet i Kristiansand ikke er spesielt enige… Jeg får ta tak i dette igjen til uka…

Det har også dukket opp en konferanse i Trondheim jeg gjerne skulle vært på, men det kræsjer med fridykkerkurset jeg skal på september. Vi får se om det blir avlyst. Hvis så er tilfelle, tar jeg nattoget til Oslo, og morgentoget til Trondheim tror jeg… Det blir en del reising i september uansett, så vi får se hvor mye overskudd det er til dette. Programmet på konferansen var i alle fall særdeles interessant!

Sen ettermiddag: Har spist lasagne hos Ingunn, og vært nede med litt bagasje, og skal sykle ned med resten nå snart. Tror jeg har fått med meg alt. Sistemann kommer ikke før nærmere 21.30, og jeg vet ikke om jeg skal nattpadle han ut, eller bare låse han inn i klubbhuset. Han kan jo få velge.

Så har jeg fått enda en oppskrift av Liv-Karin. Hun er utrolig god til å lage mat!

FISKEGRYTE MED TAGLIATELLE (4 pers.)

250 g laks/ørret
200 g steinbit
200 g sei

reker
blåskjell

4 mellomstore gulrøtter
3 store tomater
½ purre
litt stangselleri
½ squash
friske sukkererter
dill

1 beger creme fraiche (gjerne mer hvis du liker mer kremet saus)

salt
pepper
aromat
sitron
tabasco
hvitløk

Surr hvitløk i litt olje. Ha i oppskårede gulrøtter, squash, purre og tomater. Ta dette surre i ca 5. minutter.

Del opp fisken i terninger. Legg denne oppå grønnsakene for å trekke.

Smak til gryten med krydder og sitron.

Rekene har jeg renset tidligere og lagt i en marinade av olivenolje og hvitløk (nam, nam!)
Disse steker jeg litt i stekepanne, og ”drysser” over fisken når den er ferdig. Det samme gjør jeg med sukkererter (delt i 2).

Blåskjell har jeg kokt ved siden av og legger også på toppen.

Klipp litt dill over til slutt.

Kok tagliatelle til og baguetter – nyyyydelig!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.