Guttehelg på hytta

Bjørn dukket opp på hytta i går formiddag. Litt senere enn avtalt pga influensa, men kjapt ute i kajakk. Det var regn i nesten hele går, men vi hadde en fin tur. Her er Bjørn etter dagens tur – blid og fornøyd:

20060820bjorn.jpg

Etter padlingen ble det bading i regnværet. Det er fremdeles 19,5 grader i vannet, så vi svømte over strømsundet. Herlig! På kvelden ble det tradisjonsrik biffmiddag med fløtegratinerte poteter. Vi sparte ikke på hvitløken, og jeg har rimelig grei ånde fremdeles…

I dag tidlig våknet vi til tåke, og jeg fikk ikke selskap under morgenbadet. Etter frokost på brygga sprakk det opp, og vi skulle ut på ny padletur. Da tok Bjørn morgenbadet… Nyskiftet kom vi oss av gårde, og padlet ut til Flesa. Her hadde vi en lengre pause, før vi tok tilbake Klokkersundet og Trosbyfjorden.

Etter lunsj hjalp han meg å få kajakkene på taket. Skal ha med 3 stk hjem igjen. Har fremdeles Ingunn sin jeg kan bruke på en kveldstur hvis jeg blir gira. Må nok ha en liten tur til før jeg drar i morgen kveld. Vi avsluttet det drøye guttedøgnet med pizza på Sjøbua i Valle. Den var god!

Har lest ferdig boka som Jan Erik Vold har skrevet om Olav H. Hauge. Mye spennende. Ser at det er gjort en del TV- og radioprogrammer om han, og tror jeg vil ta kontakt med NRK for å høre om de kan samle dette på en DVD…

Nå skal jeg se på havet og himmelen, og det kjennes ut som regnet snart kommer tilbake. Skal visstnok klarne utover ettermiddagen i morgen.

Senere: Har fått pakket noen kolli, og tok Ingunn sin kajakk på en kveldstur. Hadde en fantastisk fin runde, selv om ikke solnedgangen var like flott som fredag. Her er et bilde fra Hafsund, tatt 21.48 i kveld. Da var det nesten litt for mørkt, så bildet er litt uklart. De tre lysene tilhører hytta som ligger rett utenfor:

20060820hafsund.jpg

Hele veien inn sang jeg på en salme fra Taizé:

Jesus Guds son, du ljos i mitt indre,
lat ikkje myrkret få tala til min sjel.
Jesus Guds son, du ljos i mitt indre,
åpna meg for din kjærleik og fred.

Dette ga en helt spesiell stemning inn i natten. Fred. Stillhet. Nærhet.

Enda senere: I boken til JEV finnes følgende i et brev fra Olav H. Hauge:

“Men me ser dei kuttar meir og meir ned på alt kulturstoff, og fyller sidone med slikt som dei trur folk flest vil ha; tomskallane er alltid i fleirtal; det nye er, at i dag er det dei som råder.” (s. 255 – brev 25.6.1981)

I “Evighetens øyeblikk” fant jeg noen betraktninger om tid fra Wilfrid Stinissen som også fortjener å bli lagt merke til:

“Hvis arbeideren hele tiden tvinges til å øke arbeidstempoet, hvis alt handler om å produsere så mye som mulig på kortest mulig tid, da blir tiden en ond kraft. I stedet for å gi arbeideren mulighet til å vokse og bli stadig mer levende, blir tiden manipulert med på en måte som dreper alt liv. Å tvinge et mennekse til å arbeide ut over sin kapasitet, uten hensyn til personlig egenart og rytme, er å blokkere enhver mulighet til utvikling.” (s. 28)

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.