Ny EU-rapport

Forbundet mot Rusgift (der jeg er medlem) har sendt ut en pressemelding angående alkoholforbruket i EU. Denne synes jeg var så god at den fortjener plass i bloggen.

Viser hele alkoholbyrden I Europa

Hver år dreper alkohol 115 000 mennesker I Europa og koster 972 milliarder kroner for EU-samfunnet. Dette tilsvarer 1,3 prosent av brutto nasjonalbudsjett.

En rapport på 400 sider som analyserer den helsemessige, sosiale og økonomiske innvirkning av alkohol er nettopp publiser av Europakommisjonen. Den legger dermed det vitenskapelige grunnlaget for Kommisjonens første alkoholstrategiske dokument som vil bli lagt fram senere i år.

Rapporten peker på at Europa er den regionen i verden hvor det drikkes mest og den viser at både drikkemengde og drikkemåter i Europa er langt mer ensartet enn en vanligvis tror.

Ifølge rapporten er alkohol ett av de største helseproblemene i Europa. Den står for om lag 60 ulike sykdomstilstander, inkludert ulykker og fylleskader, mentale og atferdsmessige problemer, krefttyper, hjertesykdommer og slag. Alkohol er ansvarlig for 7,4 prosent av all sykdom og tidlig død i EU.

– Det er barna og familiene som betaler prisen for alkoholbruken, sier leder i Forbundet Mot Rusgift, Knut T. Reinås. – Mange uttaler seg negativt om passiv røyking, men pårørende og andre ofre for alkoholvirkningene, inkludert ofrene for ”passiv drikking”, gis liten oppmerksomhet. Tiltak mot alkohol krever politisk ryggrad, fordi vi her ikke bare står overfor en innlært fristelse, men også overfor sterke pengeinteresser som forstår å gjøre sin innflytelse gjeldende, sier han.

Mer om denne saken finnes på http://www.fmr.no/index.php?id=328981

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.