Kjøredag

Dro fra byen onsdag kveld, og kom igjen i dag. Kjørte helt fra Folgefonna Sommerskisenter i dag. Mye vær på veien, men da vi ankom Haukeliseter var det fint:

20060528haukeliseter.jpg

Fra onsdag til torsdag overnattet vi ved Berdalsbu. Hadde fått låne ei hytte. Så kjørte vi forbi Haukeliseter, og tilbrakte dagen på nordsiden av Sveigen. Det er en topp rett ved veien. Ganske rotten snø, og mye vær. Men, vi fikk prøvd oss litt.

Om kvelden kjørte vi til Jondal og fant rom hos en gardbruker. Veldig hyggelig fyr (han het forresten Oddmund Espeland, 5627 Jondal, og har telefon 53668670). Her bodde vi faktisk hele tiden. Billig og bra! Derfra var det en drøy mil opp til sommerskisenteret på Folgefonna. Det kan kanskje høres ut som denne kan kjøres på 10 minutter, men det kan den definitivt ikke…

Fredagen tilbrakte jeg i anlegget sammen med de andre. På lørdag gikk noen av oss til toppunktet på den nordre delen av Folgefonna. Denne er på 1644 moh. Her er bilde av meg selv på toppunktet, med Hårteigen i bakgrunnen:

20060528folgefonna.jpg

Dette var ikke så langt, så etter lunsj begynte jeg å gå nedover i et forrykende snøvær. Det letnet litt, og jeg prøvde meg på DNT-stien nedover. Det gikk ikke så bra, og jeg snudde til slutt. Det ble en lang dag til fots…

I dag har jeg bare tatt det rolig, mens resten av i anlegget på formiddagen. Så har jeg brukt resten av dagen til kjøring… Det er noen kilometer! Strekningen fra Jondal til Utne er 36 kilometer, og vi brukte 55 minutter. Da syntes jeg at det gikk fort… Dermed kan du kanskje slutte noe om veistandarden…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.