Tid og eksistens

På vei til Lund i dag tildig løp to jenter etter bussen. Buss-sjåføren så de hele tiden, men de var 20 meter for sene. Han bare kjørte. Hva er viktig?

Det viktige er selvsagt å holde tiden. Holde ruten. Være effektiv… Jeg husker tilbake til da jeg pendlet fra Årens til Universitetet i Oslo. Vi tok først buss til toget. Her var det 10 min pause før toget gikk. Det hendte at bussen stoppet på steder det ikke sto noen, og tutet litt. Så kunne det plutselig komme noen ut av huset som var litt sent ute… Sånt er utenkelig i dag. Tiden er målet, ikke menneskene.

Et annet eksempel på dette dukket opp i går. Så på NRK litt over 23 i går, og der var det intervju med en dansk kunstner. I sitt tidligere liv hadde han hett Nielsen, men nå var han ingen lenger. Han hadde laget en story på at han kom fra Tyskland, og hadde hukommelsestap. Da var det jo naturlig å oppsøke trygdekontoret, men her var det ingenting å hente. Så lenge han ikke hadde noe personnummer var det ingen hjelp å få… Tenk, der sitter det en saksbehandler og ser et annet menneske inn i øynene og sier: “Uten et personnummer eksisterer du ikke for meg.” Det er ganske utrolig!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.