Michel de Montaigne

Fant ei bok av ovennevnte forfatter på Shalam til 5 kroner. Den heter “Tanker om liv og livskunst”. Her er det mye rart, og boka går vel ikke inn på favorittlista akkurat. Men, på s. 145 var det et stilig avsnitt:

“Har jeg bare det jeg trenger, er jeg tilfreds – enda tilfredshet når alt kommer til alt er like vanskelig å oppnå under hvilke kår vi enn lever. Erfaringsmessig ser vi at den lettere fins der det er nød, enn der det er overflod. Kan hende blir tørsten etter rikdom – liksom det går med våre andre lidenskaper – sterkere når rikdommen vokser enn når en er fattig, og kan hende er evnen til å beherske seg sjeldnere enn enven til å tåle savn og lidelser.”

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.