Sølv på 5 km skiskyting

Så var det klart for årets første konkurranse under Ridderrennet. 5 km skiskyting sto på programmet, og nervene var nok der. Været var helt klart en spenningsfaktor. Det var mildvær, og vi var usikre på smørning. Men, det gikk veldig bra. Her er John og undertegnede rett etter målpassering:

20060329larsogjohn.jpg

Skytetreningen har gått bra de siste dagene, og vi hadde store forventninger. Skiene var ikke allverdens, men vi var skikkelig motiverte da vi startet 10.32. Gikk ganske raskt ut, men roet så ned igjen den siste kilometeren inn mot skyting. Her var vi litt uheldig med standplass (dårlig lyd), men sammen med Per Anders satte John 5 skudd midt i blinken! (Per Anders tegner blinken på ryggen til John, samtidig som John hører lyd på øret.) Tempoet økte litt på andre runden, men vi fulgte samme strategi. Jammen ble det ikke enda 5 fulltreffere. Så tok vi ut alt inn mot mål, og var inne etter litt over 26 minutter. Det holdt til sølvplass i klassen (i år var det med 3 stykker).

Her er Team 329 (romnummeret vårt) rett etter målpassering:

20060329team329.jpg

Tilbake på hotellet var jeg nedom for å kjøpe litt mer smurning. Jeg hadde ikke det som sto på programmet i går. Vi kan levere inn skiene, men jeg liker å ha kontroll på de… Det er ikke alle i smørebuene som er like kompetente. Ble ganske sjokkert over at en liten boks kostet 129,-. Men, hvis det gir oss ok ski på dette nullføret, så er det vel verdt det.

Til lunsj fikk vi utrolig deilig taco-buffet, og det er helt klart at vi må ha en liten hvil før vi drar tilbake til langrennns-sporene. Nå er klokka halv to, og vi drøyer den nok til 15. Da rekker vi 10-15 kilometer, og en tur i badstua før middag. Medaljeutdelingen i kveld må vi også få med oss! Har jeg krefter til det, så kommer det bilde fra den senere! Nå skal det sløves litt….

Etter medaljesermoni: Skituren i ettermiddag var spesiell. 5 varmegrader og nysnø gjorde at føret var ganske spesielt. Det var både bakglatt og isete. En ganske sær kombinasjon. Men, vi kom oss nå rundt…

Ble ganske provosert av tre scootere fra forsvaret som herjet rundt på myrene, og har tatt dette opp med dem. De må jo også forholde seg til loven om “motorferdsel i utmark” skulle jeg mene. Blir spennende å se om de fortsetter med moro-kjøring på ettermiddagene…

Vel hjemme dro vi rett i badstu. Der traff vi en gjeng fra idrettshøgskolen. De hadde på masse vann på ovnen, og brukte et håndkle som vifte. Selv ble de voldsomt plaget av den sterke varmen, men John bare blunket litt med øya. Han er knallhard i badstu. Jeg har prøvd å “varme han ut” noen ganger selv, men det er alltid jeg som må gi tapt…

Det gikk med ganske mye vann under middagen etter denne seansen. Middagene her er overdådige, og jeg må virkelig skjerpe meg for ikke å ta helt av. Det går stort sett bra…

Etterpå fikk jeg litt tid til rengjøring av ski, så nå er vi klare til i morgen. Ser greit ut fra morgenen av, men det er meldt mildere utover dagen (som i dag). Derfor er vi litt spente. Regn har vi ikke lyst på. jeg har kjøpt litt mer smurning (til 129,- boksen!!!), så vi får håpe vi er vel rustet…

Medaljesermonien var megakul, og kongens garde var der! Her er de tre medaljevinnerne i John sin klasse:

20060329medaljetria.jpg

Her er statuetten for 2. plass i årets 5 km skiskyting:

20060329medalje.jpg

Før vi legger oss vil vi gjerne få sende en hilsen og takk til Liv og Mette som har skrevet hilsen her i bloggen. Det er veldig koselig og inspirerende! Takk også for e-poster og SMS!!!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

2 svar til Sølv på 5 km skiskyting

 1. Liv Nuland sier:

  GRATULERER MED SØLVET!!
  HILSEN OSS PÅ TOLKETJENESTEN 🙂

 2. Alan Hepburn sier:

  Hei Lars og John,

  Jeg følger med og synes det er spennende å bli oppdatert på det som skjer hver dag! Lykke til videre med resten av konkurensene. You guys are doing Kritiansand proud!!

  Alan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.