Om kriser og verdier

I dagens VL er det et intervju med Truls Frogner som har kreft. Å vite at det er kort tid igjen gjør noe med en person. På samme måte som det å oppleve andre kriser. Min lærer i Bø sa: Hvorfor må vi oppleve kriser for å endre våre verdier?

Det har jeg lurt en del på selv også. Har også gjennomgått en slik prosess, og er i ettertid glad for at jeg er blitt en annen enn jeg var. Likevel unner jeg ingen å være igjennom det jeg opplevde… Heldigvis var det ikke kreft, og jeg LEVER enda!

Her er noen sitater fra intervjuet med Truls Frogner:

– Mye av det vi tar veldig alvorlig som friske, blir latterlig. Hva blir viktigst når du har én dag, eller ett år, igjen å leve? Jeg er kommet til at det handler om min egen evne til å gi og ta i mot kjærlighet.
– Jo dypere sorgen er, jo større blir også rommet for gleden.
– Tidligere har jeg ikke skjønt at smerten og lidelsen har en mening. Men hvis du vil oppleve kjærlighet og glede, så må du også ta med deg sorgen og lidelsen. Hvordan vet du at du har det godt, om du bare opplever glede? “Bare sol skaper en ørken,” sier et arabisk ordtak. Dette tok jeg for lett på i mitt gamle liv.
– For Truls Frogner er ikke kreften bare en fiende. Den er også en samtalepartner som har ledet ham til ny erkjennelse og nye livsvaner. Livet har fått dybde, og det er spent en himmel over det. Han er til og med blitt avholdsmann. Livet er rus nok i seg, sier han.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.