En spesiell brevveksling

Martin Lönnebo og Tomas Sjödin er to av Sveriges mest avholdte kristne forfattere. Men, de har mer felles – begge har sterkt funksjonshemmede barn. Gjennom et halvt år brevvekslet de med hverandre, og målet var en bok med brev.

20060206lonnebo.jpgNå er boken kommet, og her finnes mye visdom. Med sterke handikapp så nært inn på seg, lever de en helt annerledes hverdag enn de fleste av oss. Det gjør noe med refleksjonsnivå og oppfattelse av tid. Jeg oppfatter de to mennnen som “vise menn”. Ikke nok med det, men de gir av sin visdom.

Jeg deltok på retreat med Martin Lönnebo på Lia Gård i fjor. Da fortalte han både om brevvekslingen og om sin nye bok. En del av det som står i brevene er helt klart preget av det han gjorde på retreaten. Det skulle publiseres i en egen bok: “Van Goghs rum” (denne er ikke kommet såvidt meg bekjent, men det står at den skulle komme i 2005 i denne boka).

Det er mye jeg kunne sitert fra denne boken, men jeg nøyer meg med ETT sitat. Dette kan jeg også bruke i min master-oppgave i Bø, som omhandler forholdet “Gud og natur”. Det er i ett av Martins brev (s. 126):

“Det finns bara två äkta Kristusbilder: människans ansikte, ty han blev “en av oss” – inte minst lidandets ansikte och barnets, som inte är dolt bakom våra vanliga slöjor – och naturens som är som den är.”

Lönnebo Martin og Tomas Sjødin (2005) Väder, vind & livets allvar.
Cordia

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Religion. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.