Ytringsfrihet

Skal si det er blitt debatt rundt ytringsfriheten om dagen. Akkurat nå brenner ambassadene til Norge og Danmark i Syria. Dette er resultatet av at danske og norske medier har trykket bilder av Muhammed.

Nå har det ikke nådd opp til noe politisk nivå før det er kommet meldinger om økonomisk boikott av de to landene. Jeg tror det er vanskelig for oss å sette oss inn i hvordan dette oppfattes i muslimske land. De har et helt annet forhold til religion enn det vi har, selv om vi også har en blasfemiparagraf. For egen del synes jeg det er helt unødvendig å drive drittkasting mot muslimer på denne måten. Det er ikke så lenge siden “Life of Brian” ble forbudt i flere vestlige land (mener jeg å huske), så det går grenser hos oss også.

Jeg har skrevet om frihet på www.drypp.no før, og jeg tror det kan være hensiktsmessig å tenke i forhold til frihet til/fra. Vi vil jo gjerne ha frihet til hva som helst, mens muslimer vil ha frihet fra å utsettes for ting de oppfatter som blasfemiske. Det er ikke noe problem å argumentere med frihet som motiv i begge tilfeller. Jeg tror det istedet kan være fruktbart å tenke ut fra respekt. Er det en vesentlig innskrenkning av ytringsfriheten å ikke kunne karikere Muhammed i norske medier, av respekt for annerledes troende? Jeg kan ikke se det, og har vel på følelsen av at Magazinet (som jeg ikke hadde hørt om før dette) ikke har sett konsekvensene… Men, nå er de her. Litt debatt om dette tror jeg vi kan ha veldig godt av!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.