Mer Texas

Sto opp halv sju for å komme skikkelig godt i gang fra morgenen av. Fikk gjort en del på essayet i går, men hadde en del igjen… Etter frokost og Vårt Land satte jeg meg ned. Fingrene fant ikke en bokstav – fullstendig skrivesperre. Slik er det sjeldent jeg har det…

Leste litt mer, og chattet litt med noen venner. Sakte men sikkert løsnet det, og så gikk jeg i “flow”. Tid og sted forsvinner. Jeg slår opp i bøker, skriver, siterer, finner nye bøker, kompendier, notater. Plutselig har jeg fylt den plassen jeg har lov til å bruke. Klokka er nesten 12… Blir utrolig pumpa etter en sånn sesjon, og går ut for å finne lunsj.

På vei inn tar jeg med posten, og der ligger det nytt blad. Magasinet FLUX har kommet, og temaet denne gangen er GAIA. Veldig spennende! Jeg leste jo boka “Gaia” til Lovelock når vi var i Sør-Afrika. Han er en raring, og intervjuet med han stadfester det inntrykket jeg fikk etter å ha lest boka. Det er ikke noen av skribentene i Flux som har tatt Crichtons “State of Fear” til seg, og det er jammen bra! Alle forteller at det haster, og at vi må begynne med oss selv. Det er jo så lett å si, men skjer det noe?

Leste en del artikler der etter lunsj, og så syklet jeg ned i byen for å hente togbilletter til i morgen. Tar jo tog grytidlig, og da er ikke stasjonen opp enda… Drar faktisk 0530. Det er ikke bra, men veldig billig…

Vel hjemme igjen la jeg inn en artikkel som Mecky har skrevet på keltiskfromhet.no. Den handler om “Keltiske prinsesser – forbilder for Sunniva“. Da var jeg så godt i gang at jeg i samme slengen skrev en anmeldelse av “This is the Sea II” for adrenaline.no.

Nå skal jeg kule den ned litt, og så må jeg pakke og ordne litt til jeg skal dra. Må jo ha med oppgaven – jeg er jo ikke ferdig, dette er første utkast. skal også ta med meg foredraget jeg skal ha på Røros, og ei bok eller to. Er snart halvveis i biografien til Nelson Mandela. Merker at det er mye sterkere nå når jeg har vært der. Han skriver om Durban og Johannesburg. Der har jeg vært!

Ellers blir det en vanlig tirsdag med både klatring og liturgisk aftenbønn.

Senere: Fikk denne “linja” på e-post da jeg kom fra liturgisk:

“Only by going alone can one get into the heart of the wilderness. All other travel is baggage and dust, hotels and chatter.” ~ John Muir

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Mer Texas

  1. Kari sier:

    Hei!

    Hvis du skriver om Flux hver gang det kommer i posten, så linker vi til blog’en din på vår side om “siste nummer”. Det er sikkert til glede for andre potensielle lesere også. Hilsen Kari

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.