Township

I dag vaaknet vi endelig til fint vaer, men det blaaste litt mye for surfing. Derfor ble det bare litt heftig bading… Etter lunsj gjorde vi oss klar for Township – det ble en flott og laererik opplevelse.

Vi tok taxi til Durban, og der motte vi Lange Dube (han driver Thuthuka Tours – 082 2642556, og er barnebarenet til stifteren av ANC!). Han kjoerte oss rundt til de forskjellige stedene, og det foeltes veldig trygt.

Foerst var vi paa et sted der Gandhi ogsaa hadde vaert. Han var i Soer Afrika i 21 aar. Det var her han fant ut av ikke-volds ideologien. Her hadde de heller ikke glemt Tolstoj, og det var brev fra han her… De kjente ogsaa til boka “The Kingdom of God is within you”. Det er det ikke mange jeg har snakket med som gjoer…

Deretter bar det videre til huset og graven til bestefaren. Her fikk vi vite en del om ANC. Det er rart aa tenke paa at denne kampen har holdt paa i over 100 aar. Mandela ble faktisk ikke president foer i 1994, og ingen snakker jo lenger om apartheid…

Saa dro vi til en healer og medisinmann. Her kjoepte vi urter mot kviser, men er litt usikre paa om vi toer aa gaa gjennom tollen med det… Det er iallfall helt sikkert at han ikke hadde blitt godkjent i Norge. Her var det bare boelgeblikk og jordgulv. Ingen stroem… Ikke akkurat rent og pent… Faar haape han ikke gjoer kirurgiske inngrep her…

Til slutt fikk vi oppleve et autentis lunsj-sted, der vi grillet litt. Maten gikk ned paa hoykant, og vi spiste med hendene. Deretter bar det tilbake til Durban. Vi var veldig fornoyde, og kan anbefale Lange paa det varmeste. En svaert hyggelig og kunnskapsrik mann!

Naa er det bare en rolig kveld. Skal vel ha litt mer mat, og saa kanskje pakke litt. Behover ikke dra avgaarde til flyplassen foer 1330-1400 i morgen. Flyet gaar 15.40. Satser paa en del surfing, jogging og bading paa formiddagen, slik at vi sover godt paa flyet… Lang tur…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.