Safari

I forigaars var vi paa baatsafari, og saa krokodiller og flodhester. I gaar var vi i bil, og da saa vi mange forskjellige typer dyr. Av “the big 5” saa vi boeffel og neshorn. Blir morsomt aa se paa bildene.

Tok nemlig en del bilder, men har ikke spesielt optimalt kamera for saann. Tror likevel noen kan brukes.

Ellers merker jeg fremdeles at jeg sliter en del med forskjellene i dette landet. Vi var ogsaa i en Zulu-landsby i gaar, og det var helt tydelig at de som var paa utstilling var ganske drittleie. Naar vi parkerer bilen saa spoer noen stadig om de skal se etter bilen. Hvis de saa faar et par rand (samme som kroner i kurs) gaar noen nesten ned i kne… Det er ogsaa utrolige forskjeller paa priser. Akkurat naa er vi i St. Lucia. Her bor vi i en megaleilighet med 3 soverom, to bad og stor veranda og stue og kjoekken for 350 R pr natt! Aa bo paa backpacker-steder koster typisk 60-80 R for en natt, saa det loenner seg helt klart aa gaa sammen!

Langs veiene staar de og selger frukt og handverk. Tett i tett. Det er jo ikke saa mange som stopper i 120-sone, saa de ligger liksom ved siden av frukten og sover. Merkelige greier…

Merker jeg er mye roligere i forhold til kriminalitet etter at vi kom oss ut av Durban. Omraadet rundt Bluff var OK, men selve byen og alle kryssene med gateselgerne oppfattet jeg som delvis truende. Drosjesjaafoeren vi hadde ene dagen hadde ogsaa mange lite hyggelige historier. Vi har ikke opplevd noe ekkelt, men merker liksom at det er spenninger under overflaten. Da vi var i Durban snakket vi med en hyggelig surfer og padler. Han avsluttet med:”Look after your things, you’re in South-Africa now!” Saa, det ligger liksom rett under overflaten…

De store eneboligene har piggtraad paa toppen av gjerdene, og skilter som forteller om “armed respons” overfor tyver. Tror ikke SA ligger saa langt etter USA naar det gjelder skytevaapen, men vi har ikke sett noen (unntatt paa politiet). Har likevel paa folelsen av at en del har “gunneren” i hanskerommet.

Det er synd at det er blitt sann, fordi dette landet er utrolig vakkert. Inne i reservatene, og langs milelange strender langs kysten er det utrolig vakkert! Vi skal til Cape Vidal i morgen, og da har vi en ny mulighet til aa se elefant. Der vi ligger er det mulighet for at krokodille og flodhest kommer opp paa plenen om kvelden. Men, vi bor i 2. etasje, saa det er helt greit! 🙂

Men, jeg faar komme meg tilbake til de andre! Vi blir definitivt her i et par dager, og antagelig lenger. Bilen har vi tom tirsdag, men den kan lett forlenges. Kostet 170,- dagen… Bensin er ogsaa halv pris av hjemme…

Alle er i fin form, og vi har nettopp kommet hjem fra et par timer paa stranden!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.