Mye kultur

Dagen startet sent – ikke frokost før nesten 11. Var skikkelig pudding etter i går. Så var det litt rydding i bil, og andre ærender. Før vi gikk på utstilling. Barbro Raen Thomassen hadde nemlig utstilt ugressfrø i stein, og den ville vi se.

Hun var også tilstede på utstillinge, som var veldig flott. Utrolig nydelige former og variasjon. Det er stor skjønnhet også i det små. Hun fortalte at planten Burot kunne ha så mye som 700.000 frø på en plante!

Deretter var det en liten pause i programmet, før vi dro ned på Start stadion. De sier jo at fotball også er kultur. Der er jeg litt mere usikker, men det var iallfall nesten 17000 samlet på Start stadion denne lørdagen.

Etter ha ha stått en time på en halvdårlig plass i svingen satte de i gang. Det gikk ikke lange tiden før Fredrikstad dunka inn 0-1. Jammen ble det ikke 0-2 også før pause. Typisk! Her har jeg ikke vært på fotballkamp på 25 år, og så skal Start drite seg ut i den mest avgjørende kampen denne sesongen. Vålerenga og Start hadde nemlig like mange poeng… De spilte mot Odd, og der endte kampen 2-2.

Dermed måtte Start ha minst 2 mål i andre omgang. Det første kom etter få minutter, men så var det slutt. Selv om vi heia alt vi orket. Det ble ikke mål. Fredrikstad var slettes ikke noe dritt-lag, selv om det var Start som førte kampen. I motsetning til Fredrikstad fikk ikke Start uttelling for sine sjanser, men var flinke til å bruke stenger og tverrliggere…

For å gjøre fadesen total satte Fredrikstad inn 1-3 rett før slutt, og da punkterte det. Både på banen og hos publikum. Folk begynte å gå. Sølv er nederlag i en slik setting…

Dermed må Nordea resirkulere 16.000 gullmedaljer de hadde laget, og en del av festivitasen i kveld blir vel litt annerledes enn planlagt. Regner likevel med at det er bra med liv på byen i natt. Det var iallfall mye gult og rødt på dagen i dag.

Vi feiret nå likevel med kyllingvinger her hjemme!

Etterpå leste jeg ferdig boka til Ray Simpson, og en del sider i hovedoppgaven til Østren (se www.naturliv.no). Det er jo ikke akkurat lørdagsunderholdning, men ganske spennende. Nesten ferdig med metodedelen av hovedoppgaven, så nå starter jeg snart på de kvalitative intervjuene. Her er det blant annet intervju med Ola Einang. Spennende! Men, først skal det soves – big time!

PS: Fikk forresten to bøker fra Flux Forlag i dag. Både Sva Marga og boka til han svenske journalisten som tar for seg at mennesket også er avhengig… Ikke bare fritt. Tror det blir spennende lesning å ta med sydover til Sør-Afrika.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.