Økofilosofisk fredag

Nå begynner oppgaven til mandag virkelig å ta form. Har gasset meg i lesestoff om Arne Næss og økosofi T i hele dag. Bare avbrutt av litt ærend…

Måtte nemlig fikse bilstereoen kl 10 hos Bilradiospesialisten. Mens de fikset, demonterte jeg kanoen fra mandag. Den har ligget på taket siden da. Denne gangen fikk jeg alt ned i posen… Vel hjemme igjen var det rett opp på loftet, og nå henger/ligger alt til tørking der. Blir vel kanskje ikke noe mer kano i år, i alle fall ikke før Sør-Afrika.

Fikk også sjekket opp i reiseforsikringen. Det viser seg at den jeg har virker i 60 dager sammenhengende på reise, og fra første sekund etter at jeg forlater bostedet. Det er jammen greit å være NJ-medlem innimellom!

Så har jeg altså fått skrevet de 5 A4-sidene som trengs i Tromsø, men må jo pusse litt frem til mandag. Da får jeg en ny oppgave, men den har jeg laget selv stort sett. Så det tror jeg skal gå bra. Har jo bare 4 dager også på den, da vi drar tidlig fredag morgen.

I ettermiddag har jeg vært litt sykebror, og gjort unna litt regninger og sånn. Det er jo viktig at det kommer litt penger inn på konto også. Første del av skattesmellen for 2004 gikk i dag, og den gjorde et godt innhugg på kontoen. Heldigvis ser det ut som om jeg får igjen tilsvarende beløp neste høst, men det er jo lenge til…

På adrenaline.no har jeg lagt ut et oppdatert oppskriftshefte. Det er Bjørnulf på Øytun FHS som sender dette til adrenaline.no. Her er det mye bra, og det er det enkeltdokumentet på adrenaline.no som lastes ned mest (hvis en ser bort fra forsidene).

Senere: Fikk plutselig inspirasjon til å forfatte det lenge planlagte brevet til Risør kommune. Har vært ganske forbanna på de siden i sommer, og nå skal de få. Sjekk den kopi-lista i bunnen av brevet! hehe….

Risør kommune
Postboks 158
4925 RISØR

adrenaline.no
v/Lars Verket
Kongsgård Allé 10A
4631 KRISTIANSAND

Kristiansand 28.10.2005

ANG. FRILUFTSOMRÅDER I DERES KOMMUNE
I sommer padlet jeg fra Bamble til Lillesand, og passerte da kystlinjen til Risør kommune. En dagbok fra turen ligger her: http://adrenaline.no/padle/2005/hytta_lillesand/index.htm

Da jeg ankom Perleporten ble jeg møtt av skiltet ”Friluftsområde – telting forbudt”. Da hadde jeg padlet i 8 timer, og var ganske klar for å sette opp teltet. Så viser det seg altså at to flotte steder (Perleporten og Risøya) har teltforbud.

Ikke vet jeg hva som er bakgrunnen, og det vil jeg gjerne ha skriftlig redegjørelse for. Hva slags hjemmel som brukes vil jeg også gjerne bli informert om. At Risør kommune (ved Havnestyret) kan nekte telting i et Friluftsområdet blir jo helt merkelig. Ved å tilrettelegge for friluftsliv, skal man ekskludere det enkle friluftslivet?

Da jeg ankom perleporten lå det 10 cabin-cruisere der. De skulle jo overnatte, men uten telt. Innbyggerne i disse båtene gikk løs på vegetasjonen med øks for å lage bål på svaberget, og bar ølkassene i land. Da er det jo dette som er problemet, og ikke at en trøtt padler trenger teltplass. Jeg hadde for øvrig verken med meg ølkasser eller øks om bord i kajakken!

Ser frem til en forklaring på hvorfor Friluftsloven av 1957 overses, og hvorfor allemannsretten i dette tilfellet er blitt innskrenket.

Med hilsen
Lars Verket
Redaktør av adrenaline.no

Kopi:
– Fylkesmannen i Aust-Agder
– Miljøverndepartementet
– Norges Padleforbund
– FRIFO
– Den Norske Turistforening

Enda senere: Lagde hjemmelaget pizza til “Nytt på nytt”, og innimellom dette skrev jeg ut saken fra Juvatn. Her ble det også et galleri med 31 bilder – 2 av disse var panoramaer. Mye fint. Fikk også linket opp til en annen tur som ikke gikk helt etter planen. Viktig å lære av feil etterhvert. Ofte er det de turene som ikke går helt etter planen en lærer mest av! Her er ett av panoramaene:

20051028pano_hegestoyl.jpg

Nå er klokka snart 22, og jeg er rimelig pudding. Har rukket over veldig mye i dag synes jeg… Det skal blir utrolig deilig å sove til jeg våkner i morgen tidlig – uten vekkerklokke…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.