Ingen skam å snu

Hadde fantastisk vær i dag, men valgte likevel å snu. Skal skrive om turen på adrenaline.no, men kort fortalt ble det VELDIG mye strevsom bæring, selv om fantastisk rimfrost veide opp litt:

20051024juv1.jpg

20051024juv2.jpg

Derfor blir det et par dager “ekstra” denne uken, men det kan være like greit. Har fått essay-oppgaver fra UiT, og da kan jeg få litt bedre tid til den. Oppgaven er som følger:

Enten:
Redegjør for noen grunntrekk i Aristoteles’ syn på naturen og sammenlign hans naturfilosofi med den nyere tids mekanistiske naturoppfatning. Ta deretter utgangspunkt i Sigmund Kvaløy Sæterengs begreper om det komplekse og det kompliserte og drøft om det mekanistiske verdensbildet er skyld i vår tids økologiske krise.
Eller:
Redegjør for romantikkens kritikk av det mekanistiske verdensbildet og av opplysningstiden. Sammenlign deretter romantikkens filosofiske posisjon og tilnærmingsmåte til naturen med Arne Næss sin økosofi.

Dette er jo så morsomme oppgaver at jeg har problemer med å velge… Har veldig sans for både Sigmund og Arne, og har lyst til å skrive om begge to. Men, jeg må jo velge. Skal bruke natten til å la det modnes litt. Romantikken er også en spennende periode, og ligger jo mye nærmere i tid enn Aristoteles.

Har ikke fått ryddet bort alt etter i dag – så jeg får gå noen turer opp og ned til bilen…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.