Etter Lindisfarne

På Lindisfarne møtte jeg Ray Simpson, og kjøpte en del av bøkene hans. Han driver kommuniteten til St. Aidan og St. Hilda på Lindisfarne, og de har retreathuset “Open Gate”. Nå har jeg lest ferdig to av bøkene hans.

Den første “A pilgrim way” tar for seg historien til kommuniteten, og det de kaller “A way of life”. Her er det mye som ligner på Korsveis 4 veivisere (for mer om Korsvei, se nettsidene). Slik ser veien ut hos denne kommuniteten:

THE TEN ELEMENTS OF THE WAY
1. Life-Long Learning
2. Spiritual Journey
3. A Rhytm of Prayer, Work and Recreation
4. Spiritual Initiatives Through Intercession
5. Simple Lifestyle
6. Care for Creation
7. Healing Fragmented People and Communities
8. Openness to God’s Spirit
9. Unity
10. Mission

Den neste boka jeg leste av han var “Soul Friendship”. Denne tar for seg keltisk innsikt i spirituell mentoring, og har mye spennende historiske drypp. Denne boka ender også opp med “The Way of Life”, og behovet for en regel i livet.

Simpson siterer Pelagius:

“… The source of a rule is inside your own heart. What we call conscience is a kind of rule which God has written in your heart. If you wish to formulate a rule you must listen to your conscience and write down on paper what God has written on the heart.”

Et svært godt sitat synes jeg… Vet ikke helt hvilken av bøkene hans jeg skal ta for meg nå, men “Exploring Celtic Spirituality” ligger godt an… Bøkene til Simpson er lettleste og fulle av visdom!

Tillegg 10.12.2005:

Jeg driver nå med Mandelas selvbiografi “Veien til frihet”. Her er det trykket litt av den dalen han holdt da han ble dømt til sin første lange fengselsstraff på begynnelsen av 60-tallet. Her opptrer også samvittigheten:

“Uansett hvilken dom Deres Eksellense finner det passende å pålegge meg for den forbrytelsen jeg er kjent skyldig i for denne retten, så kan De være forvisset om at når min straff er sonet, vil jeg fremdeles la meg styre slik mennesker alltid lar seg styre, av sin samvittighet. Jeg kommer fremdeles til å la meg styre av min avsky for den rasediskrimineringen som rettes mot mitt folk når jeg kommer ut etter å ha sonet min straff. Jeg kommer atter, så godt jeg kan, til å gjenoppta kampen for å få fjernet disse urettferdighetene, helt til de alle til slutt blir utslettet, én gang for alle.
Jeg har gjort min plikt overfor mitt folk og overfor Sør-Afrika. Jeg er ikke i tvil om at ettertiden vil erklære at jeg var uskyldig og at de forbryterne som skulle ha vært stilt for denne domstolen, er medlemmene av regjeringen.”

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Religion. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.