Jomfrutur i ny kvinne

I dag ble det endelig en tur i min nye Nelo Navigator – også kalt kvinnen med liten k i mitt liv… Startet dagen med å lage ferdig billedgalleriet fra Standalshytta i Sunnmørsalpene. Her var det mange fine bilder. Her er et eksempel:

20050819naken_fingeren.jpg

Da har vi Fingeren til venstre, og Sylen under min høyre hånd.

Da billedgalleriet var på plass ble det en kjapp lunsj, og rett ned i kajakklubbens lokaler på Odderøya. Det gikk rimelig kjapt å få stilt inn fotbrett, og så var jeg avgårde. Her er noen bilder fra turen, og av den nye kvinnen med liten k:

20050819kvinnen1.jpg

20050819kvinnen2.jpg

20050819kvinnen3.jpg

20050819kvinnen4.jpg

Førsteinntrykket var at båten var enda mer ustødig enn min Sibir Expedition, og jeg tror også den er litt raskere. Målte max-fart til 7,3 knop gjennom kanalen mellom Langøya og Bragdøya. Med en del medvind. I Sibir Expedition kajakken har jeg aldri målt mer enn 6,8. Blir spennende å se på litt lengre tur. Fotbrett var helt uproblematisk å stille, men mulig styreanordningen skulle vært litt høyere. Støtte i korsrygg er jeg ikke vant til, og dette ble ganske klamt. Men, en sitter mye mer “thight” i denne enn i den gamle. Selv om den virket ustødig med en gang, så var den rimelig stødig når jeg kom ut i bølgene. Kanskje det er det som heter “sekundærstabilitet”? Lukene var kjempetrange, men jeg fikk de på! 🙂 Kanskje de er skikkelig tette også da? Vi får se på en litt lenger tur. Roret var også en ny patent for meg, og det er et stort pluss at roret kan tas opp selv om det har fullt utslag. Men, roret ville ikke gli ut av seg selv da jeg hadde vært på Dybingen. Strammet opp strikken litt, slik at det får mer fart utover igjen. Etter det fungerte det utmerket. Det nye spruttrekket er kjempestramt, men likevel enkelt å ta av og på. Her har det skjedd en del siden mitt gamle… Veldig elastisk, og det holdt dett i dag! Selv om det kom noen bølger over dekk.

Det ble også “fanget” inn noen vegmerker i dag. To av dem var på Dybingen, der det er to landinger. Den ene bare for båter, mens den andre er bare for kajakker! Her er et bilde der den nye kvinnen ligger i “kajakk-bukta”:

20050819dybingen.jpg

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.